Soma'da Şaşalı Mezuniyetlere Velilerden Tepki

Soma'da İlköğretim ve Ortaöğretim okullarının yıl sonlarında yaptığı mezuniyet törenleri velilere ağır külfet getirdiği gerekçesiyle Soma Kaymakamlığı ve İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne yapılan yoğun şikayetlerden dolayı iptal edildi.

İptal gerekçesinin ise velilerin okul mezuniyet törenlerinde yapılan kıyafet kiralama, kıyafet satın alma, kuaför ücretleri, salon kiralama, özel kıyafet alma gibi masraflarını karşılamakta zorlandıkları olduğu belirtildi.

MEZUNİYETLER OKUL BAHÇESİNDE OLACAK

Yapılan açıklamada şu ifadelere yer verildi; "Velilerimizin okul mezuniyet törenlerinde yapılan kıyafet kiralama, kıyafet satın alma, kuaför ücretleri, salon kiralama,özel kıyafet alma vb.masrafları karşılamakta zorlandıklarından bahisle Kaymakamlığımıza ve Müdürlüğümüze yaptıkları yoğun şikayet üzerine, masraf gerektiren mezuniyet törenleri ve düzenlenen mezuniyet geceleri iptal edilmiştir. İlköğretim ve ortaöğretim okullarımız mezuniyet gecesi düzenlemeyecektir. Tüm Okullarımız yapacakları yıl sonu etkinliklerini masraf gerektirmeyen çalışmalarla okul bahçelerinde gündüz düzenleyeceklerdir."denildi .
Kaynak: İHA