CHP’den Başsavcı ve Tugay Komutanına Ziyaret

CHP Gaziantep İl Teşkilatı'nın yeni yönetim kurulu, Gaziantep Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Peker ve 5. Zırhlı Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş’e nezaket ziyaretinde bulundu.

Savcılık ziyaretinde konuşan Mehmet Gökdağ, yargının hakim, savcı ve avukatlardan oluşan 3 ayağının bulunduğunu ifade ederek, "Bu ayaklardan herhangi birinin diğerine karşı bir ayrıcalığı ya da üstünlüğünün bulunduğunu düşünmek bile adaletin tecellisini ve sağlıklı işlemesini engeller. Yargı 3 kuvvetten birisidir. Avukatlık mesleği de yargıyı oluşturan 3 unsurdan biridir. Aynı mahkemede görev yapan hakim, savcı ve avukatların her türlü sorunlarını mütalaa ederek çözebileceklerini düşünüyorum. Bu üç olgunun uyum ve bütünlüğü adalet mekanizmasının güvenilirliğini pekiştirir. Yargının yasama ve yürütme yanındaki eşit yerini korumasını sağlar. Biz CHP olarak yargının tarafsızlığını, bağımsızlığını ve adil gücünü koruması adına üzerimize düşen her görevi yerine getirmeye, bu uğurda her çabayı desteklemeye hazırız" dedi.

Savcı Peker de ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Yeni yönetime başarılar dileyen Peker, "CHP’nin geleneklerindeki yargıya ve adalete olan güven ve saygıyı memnuniyetle gözlemliyorum. Yeni yönetimin ilk ziyaretini yargıya yapmış olması da bunun en güzel örneğidir. Yeni yönetimde bu kadar çok hukukçu olması beni ziyadesiyle memnun etti. Destek sözleriniz için de teşekkür ederim. Sonuçta hepimiz bu ülkenin ve yurttaşlarımızın iyiliği için görev yapıyoruz. Bu nedenle iyi niyetle yapılan her destek teklifi ve mesajı bizi memnun eder ve güç verir" ifadelerini kullandı.

CHP heyeti, başsavcılığın ardından 5. Zırhlı Tugay yerleşkesine geçerek, Tugay Komutanı Tuğgeneral Kahraman Güneş’i ziyaret etti .
Kaynak: İHA