Avukata Silahlı Saldırı Planı İddiasına Kınama

Samsun Barosu Başkanı Av. Necat Anıl yaptığı açıklamada, bir kişinin kendisinin 500 bin lira karşılığı bir avukat ve müvekkiline silahlı saldırı düzenlemek için kiralandığını iddia ederek savcılığı suç duyurusunda bulunması üzerine, olayı kınadı.

Avukata Silahlı Saldırı Planı İddiasına Kınama
Avukatların hiçbir zaman davanın ve olayın tarafı olmadığını ifade eden Baro Başkanı Av. Necat Anıl, "Avukatlar davanın ve olayın sadece ve sadece avukatıdırlar. Görevlerini yaparlarken Avukatlık Kanunu ve diğer yasalardan kendilerine verilen yetkileri kullanırlar.

Müvekkillerine karşı hukuki yardımda bulunurlar. Son günlerde avukatlara karşı yapılan sözlü ve fiili saldırıların çokça arttığını görmek üzüntü ve kaygılarımızı arttırmaktadır. Avukat, doktor, icra personeli gibi kamu görevi yapanlara bu tip saldırıların caydırıcı ve önleyici olması için öncelikle yasal düzenlemelerin bir an önce yapılmasını beklemekteyiz. Son günlerde gerek yazılı gerekse görsel basında meslektaşımız Av. Suat Uzun hakkında Cumhuriyet Başsavcılığı'na suç duyurusunda bulunulduğu üzere, ölümle tehdit edildiğini, kendisinin mesleğini yapmanın ötesinde davanın tarafı olmadığı halde mesleğinden dolayı bu tehdit ve düşünceye neden olunmuştur.

Meslektaşımıza yapılan bu saldırının aynı zamanda yargıya da yapılmış olduğundan bu menfur olayı şiddetle kınıyoruz. Yapılacak olan gerekli soruşturma ve kovuşturma sonucuna göre faillerin cezalandırılmalarına, savunmanın temeli olan avukatlara karşı yapılan, tüm hukuka aykırı uygulamalara, tehditlere, gözdağı vermelere karşı her türlü meşru demokratik ve yasal tepkimizi göstermek ve kararlı olduğumuzu ve baro olarak meslektaşımıza yapılan olayın takipçisi olduğumuzu belirtmek isteriz" dedi.

Kaynak: İHA