Anadolu Gençlik Derneği Çorlu Temsilciliği'nden Kermes

Anadolu Gençlik Derneği Hanımlar Komisyonu Başkanı Hacer Vakitçi Şehit Teğmen Yavuzer Caddesi Pazartesi Pazarı girişinde kermes açtıklarını, kermes gelirleri ile Çorlu'ya dışarıdan gelen öğrencilerin ihtiyaçlarının karşılanmasını amaçladıklarını söyledi.

Anadolu Gençlik Derneği Çorlu Temsilciliği'nden Kermes
Sizin de bir hayrınız olsun sloganıyla yola çıkıldı ve bu yolda hayır kermesi düzenliyoruz diyen Vakitçi: “ Her genç bir gelecektir sözü gereği Çorlu'muza şehir dışından gelen öğrencilerin ihtiyaçlarını karşılamak amacıyla kermesi tertipledik. 3 bin 500 civarında üniversite öğrencisi olan Çorlu'muzda resmi yurtlar ve özel pansiyonlar sayesinde 900 civarında öğrenci kaliteli barınma imkanı bulabiliyor. Diğer öğrencilerin de aynı eğitim imkanlarından faydalanabilmeleri için faaliyetlerimize devam ediyoruz. Şu ana kadar yaklaşık 40 öğrencinin eğitim ihtiyaçları giderilmiş durumda. Bu sayıyı daha da arttırabilmek ve hayırseverlerin katkı sağlamalarına olanak tanıyabilmek için kermesimizi düzenledik” dedi.

Vakitçi: “Bir milletin asıl gücü tankı, topu, tüfeği değil, inançlı evlatlarıdır prensibi gereği hareket ediyoruz. Tarihimize bakıldığında da bütün zaferlerin imanla, inançla aşkla kazanıldığını görüyoruz. Yaptığımız tüm faaliyetlerimizde Çorlu'da ikamet eden kardeşlerimiz bizlere her zaman destek oldular. Bizler de Çorlu halkına ve değerli kardeşlerimize layıkıyla hizmet etme gayreti içerisindeyiz. Kermesimiz 8 gün süreyle açık kalacak” diye konuştu.

Vakitçi sözlerini şöyle sürdürdü: “Okulların tatile girmesi sebebiyle orta öğretim öğrencileri 3 aylık boşluk içerisinde olacaklar. Bu zamanın değerlendirilmesi için derneğimiz sosyal ve sportif faaliyetlerle süslenmiş okul dersleri ve kişisel gelişim çalışmalarıyla eğitimli ve donanımlı bireyler için yaz etkinliği düzenleyeceğiz. Bu etkinlikler Çorlu'da 11 Haziran'dan itibaren dernek binamızda başlayacak.”
Kaynak: İHA