Trabzon, 13. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne Ev Sahipliği Yapıyor

Trabzon, 13. Uluslararası Karadeniz Tiyatro Festivali'ne ev sahipliği yapıyor.

Trabzon Devlet Tiyatrosu tarafından düzenlenen festivale, ev sahibi Türkiye'nin yanı sıra Gürcistan, Yunanistan, Macaristan, İngiltere, Romanya, Makedonya, Rusya, İtalya, Letonya ve Afganistan'ın tiyatro toplulukları katılıyor. Ayrıca Hollanda ve Avusturya'dan gelen ekipler de sanatseverlere dans ve müzik gösterileri sunuyor.

Açılışı dün gerçekleştirilen festivalin ikinci gününde Gürcistan'ın Marjanishvili Tiyatrosu ''Aşk Çemberi'', Letonya'nın Rezekne Tiyatrosu ise ''Palavraya Kanma'' adlı oyunları sahneleyecek.

Yunanistan'ın Anagnosis Tiyatrosu ''İz Sürücüleri'', Afganistan'ın SFACA Tiyatrosu ise ''Burka Ardındaki Maskeler'' adlı oyunlarını festivalin üçüncü günü olan 4 Mayıs'ta tiyatroseverlerin beğenisine sunacak.

Festivalin 4. ve 5. gününde İstanbul Devlet Tiyatrosu ''Sidikli Kasabası'', Bursa Devlet Tiyatrosu ise Trabzonlu sanatçı Bedri Rahmi Ebüyoğlu'nun hayatının konu edildiği ''Tek Kişilik Yaşam'' adlı oyunu sahneye koyacak.

Macaristan'ın Kompania Tiyatrosu ''Othello Yorum'', Konya Devlet Tiyatrosu ise çocuk oyunu olan ''Dört Köşe Palyaço'' adlı oyunları festivalin 6. ve 7. günlerinde sahneleyecek. Festivalin 8. gününde ise İngiltere'nin Stacy Makishi Tiyatrosu ''Uçuşa Geçiş: Gerçek Hikaye'' adlı tiyatro oyununu, Konya Devlet Tiyatrosu ise tekrar ''Dört Köşe Palyaço'' adlı oyunu sahneleyecek.

Tiyatro oyunları Atapark Haluk Ongan Sahnesi ve Hüseyin Kazaz Kültür Merkezi'nde 18.00 ve 20.00 saatlerinde, çocuk oyunu ise saat 13.00'de sahnelenecek festival, 15 Mayıs Salı günü sona erecek .
Kaynak: AA