İğdır Üniversitesi'nde “Ele Avuca Sığmadı” Tiyatro Oyunu

Erzurum Şehir Tiyatrosu oyuncuları 2 perdelik ‘Süper Komedi’ sloganlı “Ele Avuca Sığmaz” adlı tiyatro oyununu Iğdır Üniversitesi konferans salonunda sahneledi.

İğdır Üniversitesi'nde “Ele Avuca Sığmadı” Tiyatro Oyunu
Oyunda Erzurum’un meşhur meddahı “Teyo Emmi” rolündeki Cumhur Seval ve arkadaşları sergiledikleri performansla Iğdırlılara eğlenceli anlar yaşattı .

Iğdır Üniversitesi ' nin organize ettiği tiyatro gösterisi , üniversitenin Karaağaç yerleşkesinde 2 seans olarak sahnelendi . Öğrencilerin ve öğretim üyelerinin çoğunlukla katıldığı gündüz seansının ardından aynı günün akşamında ikinci defa sahnelenen oyuna öğrencilerin yanı sıra Iğdır Üniversitesi Rektör Yardımcısı ve Ziraat Fakültesi Dekanı Prof . Dr . İbrahim Ethem Güler , öğretim üyeleri ile birlikte çok sayıda Iğdırlı izledi .

Sahneledikleri oyun sonrasında izleyicilerin yoğun isteğini kırmayan oyuncu Cumhur Seval “Teyo Emmi” karakteri ile yaklaşık 15 dakika süren özel bir gösteri daha sundu . Güncel konuları halkın içerisinde var olan mizahi bir dille yeniden işleyen “Teyo Emmi” , bu özel gösterisi ile izleyicilerin gönüllerini fethetti .

Oyunu izleyen öğrenciler , “Teyo Emmi” tiplemelerini televizyonda keyifle izlediklerini , fakat bugün burada canlı canlı izlemin daha da büyük bir keyif olduğunu , bu türü etkinlikleri devamını beklediklerini belirttiler .

Öğrencilerin ve davetlilerin ücretsiz olarak katıldığı tiyatro etkinliğinin sonunda Rektör Vekili Prof . Dr . İbrahim Ethem Güler oyunculara teşekkür ederek , “Teyo Emmi” rolündeki Cumhur Seval’a bir buket takdim etti .
Kaynak: İHA