'Askıda Ekmek Uygulaması'nı Yerinde Gördüler

Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, KÜTSO Başkanı Nafi Güral ve İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş ile birlikte Toplum Gönüllüleri tarafından uygulanan ‘Askıda Ekmek’ projesini yerinde görmek için kampanyanın yürütüldüğü fırına giderek kampanyaya destek verdiler.

'Askıda Ekmek Uygulaması'nı Yerinde Gördüler
Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Kütahya Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nafi Güral ve İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş ile birlikte Toplum Gönüllüleri tarafından uygulamaya başlatılan “Askıda Ekmek” projesini yerinde görmek için kampanyanın yürütüldüğü fırına giderek kampanyaya destek verdiler.

Toplum Gönüllüleri tarafından uygulanan ve ihtiyaç sahipleri ile yardım etmek isteyen kişileri bir araya getiren proje hakkında Toplum gönüllülerinden bilgiler alan Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, KUTSO Başkanı Nafi Güral ve İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş, gönüllü öğrencilere teşekkür ederek çok güzel bir proje olduğunu bunun herkese duyurulması gerektiğini dile getirdiler.

Askıda Ekmek uygulamasının farklı ülkelerde olduğunu ve Osmanlı Döneminde de uygulandığını ifade eden Vali Kenan Çiftçi, “Askıda ekmek uygulaması farklı ülkelerde de var. Ama bizim geçmişimizde de bu var. Biliyorsunuz farklı köşelere ekmek veya para koyulup alındığını biliyoruz. Bunun Endülüs’te uygulamalarını ben gördüm. Osmanlı’daki uygulamalarını biliyoruz. Hakikaten bu organizasyonu yapan özellikle üniversite öğrencilerimizi canı gönülden teşekkür ediyorum ve tebrik ediyorum. Katkı verenlere de teşekkür ediyorum. İnşallah bu tür uygulamalar ilimizde çoğalır” dedi.

Kaynak: İHA