Antalya'nın Konyaaltı İlçesine De Doğal Gaz Geliyor

Olimpos Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'nin 2012 yatırım programına Antalya'nın Konyaaltı ilçesini de dahil ettiği bildirildi.

Olimpos Doğal Gaz Dağıtım A.Ş.'den yapılan yazılı açıklamada, Kepez, Kadriye, Belek ve Serik'te servis hatlarının yapımına devam ettikleri belirtildi.

Bu yıl Konyaaltı'nı da doğal gaz ile buluşturacakları ifade edilen açıklamada, Konyaaltı Belediyesi ve vatandaşların talebi üzerine yatırım projesine dahil edilen bölgede ilk etapta yaklaşık 2 bin binada 19 bin konuta doğal gaz ulaştırılacağı kaydedildi.

Konyaaltı'nda ilk etapta Gürsu, Altınkum, Uluç, Uncalı ve Siteler mahallelerinde gaz dağıtım hatları kurulacağı bildirilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

''Yaklaşık 18 milyon lira olan 2012 yılı yatırım bütçesinin 12 milyonluk kısmı, Konyaaltı bölgesi için kullanılacak. Konyaaltı bölgesine gaz arzını sağlayacak hatların imalatına ise nisan ayında başlandı. Çelik hattın tamamlanmasının ardından vana, montaj ve test çalışmaları yapılacak. Tüm bu çalışmaların ardından bölgeye ekim ayında gaz verilmesi planlanıyor.''

Öte yandan firmanın doğal gaza geçişi kolaylaştırmak amacıyla ''6 Taksitte Doğal Gaz'' kampanyası başlattığı, kampanyanın 30 Haziran'a kadar süreceği belirtildi.

Bu arada Lara-Kundu bölgesinde doğal gaz talebinde bulunan 23 adet turizm işletmesinin yaz döneminde, Belek bölgesinde yer alanların ise yıl içerisinde gaz kullanabileceği ifade edildi .
Kaynak: AA