Siirt Polisinden Öğrencilere Karne Hediyesi

Siirt Emniyet Müdürlüğü, 80 öğrenciye karne hediyesi olarak giysi ve ayakkabı dağıttı.

İl Emniyet Müdürü Recep Güven, Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü'nün uyguladığı proje kapsamında başarılı olan öğrencilere giysi dağıtımında yaptığı konuşmada, ''Güvenli Hayat ve Güvenli Gelecek İçin Çocuk ve Gençler için Sosyal Koruma Destek Programı'' kapsamında aileleriyle bağları zayıf olan çocuklara ulaşmaya çalıştıklarını söyledi.

Bunun için geliştirdikleri ''Sokaktaki İnciler, Geleceğiniz Güvende, Donanımlı İnsan, Çağdaş Gelecek ile Gezelim Görelim ve Eğlenelim'' projelerini uygulamaya koyduklarını ifade eden Güven, şöyle dedi:

''Projelerle başta aileleriyle bağları zayıflamış, ailelerinden yeterli maddi ve manevi desteği göremeyen veya sokakta çalışmak zorunda kalan çocuklara ulaştık. Bu çocuklarımızın okullaşmasını sağladık. Bu öğrencilerimizin daha iyi yetişmesi için destek olmaya çalıştık. Onlara eğitim salonumuzda haftanın 5 günü öğretmen kökenli polislerimiz tarafından ek eğitim verilmesini sağladık. Gene bu salonumuzda onlara internet bağlantısı sağlayarak, ödevlerini daha rahat yapmaları için imkan tanıdık. Özellikle 'Sokaktaki İnciler Projesi' SODES Programı kapsamında 3 yıldır uygulanıyor.''

Güven, daha sonra 80 öğrenciye giyim malzemesi dağıttı .
Kaynak: AA