Meram’da Ödüllü Tiyatro Yarışmasının Finali Yapıldı

Konya’nın merkez Meram İlçe Belediyesi, İl Milli Eğitim Müdürlüğü ve İl Emniyet Müdürlüğü Çocuk Şubesi işbirliğiyle Konya merkezdeki liseleri kapsayan “Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar!” adlı ödüllü tiyatro yarışmasının finali yapıldı.

Meram’da Ödüllü Tiyatro Yarışmasının Finali Yapıldı
Türk sinemasının ünlü oyuncularından Cüneyt Arkın'ın da misafir olduğu programda renkli görüntüler yaşandı. Konevi Kültür Merkezi'ndeki final programına Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı, Milli Eğitim Müdürlüğü’nden yetkililer, öğrenciler ve aileleri katıldı.

“Bağımlılığa ve Çeteleşmeye Hayır De, Hayatını Kurtar" sloganı ile yaklaşık 5 ay önce başlatılan yarışmanın finalinde 5 okul mücadele etti. Öğrencilerin ortaya koydukları performansı 'mükemmel' olarak nitelendiren usta sanatçı Cüneyt Arkın, "Türk halkı çok büyük bir halk ve her şeyin en iyisine layık. Az önce yöresel oyunları seyrettik. Kıyafetler ne kadar güzel. İşte bu bizim medeniyetimiz. Biz dünyanın en büyük medeniyetine sahip olan bir milletiz. Eşsiz bir kültürümüz ve dünyaya örnek bir de tarihimiz var. Bu değerlerimizin hepsi Türk gençliğinin kanında var. Onun için gençleri seyrettiğim zaman hayran kaldım. Biz gençlerimizi hakikaten tanımıyoruz. Onların hepsi birer sanatçı. Bir zamanlar ülkemizde batıya hayranlık vardı. Onlar gibi saç tıraşı yaptıran, batılılar gibi giyinen gençlere diyordum ki; Amerika’da ve Avrupa’da medeniyet yok. Onlar mazlum ülkeleri sömürüp köle diye satmışlar. Benim atalarım ise gittiği yere medeniyet ve bayındırlık götürmüş. Köprüler, çeşmeler, aşevleri yapmış. Onun için Türk gençliği, ne olur değerinizi iyi bilin. Siz çok büyük bir milletsiniz. Bu milletin bir sanatçısı olarak sizlerle gurur duyuyorum" dedi.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı ise, çok anlamlı bir programda davetlerine icabet ederek Konya'ya geldiği için Cüneyt Arkın'a teşekkür ederek, "Yıllarca mücadelesini ettiği bir konuyla ilgili olarak şehrimizi şereflendirdiler. Kültürümüze saygısından dolayı ve gençlerimize verdiği önemden dolayı kendisine şükranlarımı sunuyorum" dedi.

Başkan Kalaycı, günün anısına ünlü sanatçıya Sırçalı Medrese'nin kapısının maketi ile Mesnevi hediye etti.

Finalde jüri üyelerinin ve ünlü sanatçı Cüneyt Arkın'ın yaptığı değerlendirmeler sonucunda ilk 3'e giren okullar ve grup adları şöyle oluştu: “1. Konya Çimento Güzel Sanatlar ve Spor Lisesi - Aslanım Aslan; 2. Konya Anadolu İmam Hatip Lisesi - Ahlal, ve 3. Karatay Mehmet Hanife Yapıcı Anadolu Lisesi - Kimsesiz Kalabalık.“ Protokol üyeleri yarışmada birinci olan ekibe 4 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL'lik hediye çeklerini verdi. 1, 2 ve 3. olan ekiplerin okullarına ve danışman öğretmenlerine de dizüstü bilgisayar verildi.

Yarışmaya 4'er projeyle katılan 8 okulun idarecileri ile jüri üyelerine de plaket verildi.

Birinci olan okulun çevre düzenlemesi de Meram Belediyesi'nce yapılacak.

Konya İl Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, "Bugüne 5 ay önceden başladık. Çok büyük emek sarf edildi ve bu konuda bir farkındalık oluştu. Gelecek yıl belediyemizin desteğiyle yine benzer bir proje yapmayı arzu ediyoruz" dedi.

Meram Belediye Başkanı Serdar Kalaycı da, "Burada verilmek istenen mesajlar vardı. Hem anne babalarının evlatlarına sahip çıkmaları, hem de çocukların ebeveynlerinin sözünden çıkmamaları için güzel mesajlar verildi.

Yarışmada 68 ekip mücadele etti. Emeği geçen herkesi kutluyorum" şeklinde konuştu.

Kaynak: İHA