İsveç’te İkinci Kez Türk Asıllı Bir Siyasetçi Parti Yönetimine Seçildi

İsveç Yeşiller ve Çevre Partisi’nden Botkyrka Belediyesi meclis üyesi Türk asıllı siyasetçi Bayram Uludağ, Yeşiller ve Çevre Partisi’nin 16 kişilik Merkez Karar Yönetme Kurulu’na seçildi.

İsveç’te İkinci Kez Türk Asıllı Bir Siyasetçi Parti Yönetimine Seçildi
İsveç’te hafta sonu Umea şehrinde gerçekleştirilen parti kongresinde, 26 yaşındaki genç siyasetçi Bayram Uludağ, parti üyelerinden 127 oy alarak, İsveç’te ikinci kez parti Merkez Karar Yönetme Kuruluna seçilen Türk asıllı siyasetçi oldu. Daha önceden yine aynı partiden ilk kez Türkiye kökenli Mehmet Kaplan yeşiller partisi Merkez Karar Yönetme Kuruluna seçilirken, iki devrede üst üste milletvekili oldu.Yeşiller ve Çevre Partisi’nden böyle önemli bir göreve seçildiği için çok mutlu olduğunu söyleyen genç siyasetçi Uludağ, "Bu süreçte bana destek olan başta Eş Başkanımız, Gustav Fridolin’e Stockholm milletvekilimiz Mehmet Kaplan’a teşekkürü bir borç biliyorum. Yerelde 2 senedir en iyi şekilde hizmet etmeye çalıştım. Rabbim nasip etti şimdi de ulusal çapta hizmet etme fırsatı buldum. İnşallah bu fırsatı çok iyi değerlendirip özellikle Botkyrka bölgesini iyi bir şekilde Genel Merkezde temsil edeceğim." dedi.

BAYRAM ULUDAĞ KİMDİR?

Konya’nın Kulu ilçesinden 70’li yıllarda İsveç’e yerleşen göçmen bir ailenin çocuğu olan Bayram Uludağ, 1987 yılında Stockholm’de dünyaya geldi. 18 yaşında yeşiller partisi gençlik kollarında siyasete atılan Uludağ, 2010 yılında ki seçimlerde Stockholm’ün en büyük ilçe belediyelerinden Botkyrka’da belediye meclis üyeliğine seçildi. Uppsala Üniversitesi eczacılık bölümü son sınıfında okuyan Uludağ, çok iyi derecede İsveççe, Türkçe ve İngilizce biliyor .