'Bosnalı Çocukların Gözünde Savaş' Konulu Resim Sergisi Açıldı

Akhisar 553. Çağlak Festivali kapsamında Akhisar Belediyesi ve Avrupa Gençlik Merkezi’nin davetlisi olarak Bosna-Hersek’ten Akhisar’a gelen öğrenciler savaş yıllarını anlatan bir sergi açtı.

'Bosnalı Çocukların Gözünde Savaş' Konulu Resim Sergisi Açıldı
" Bosnalı Çocukların Gözünde Savaş" konulu resim sergisi Akhisar Kaymakamı Kamil Köten, Belediye Başkanı Salih Hızlı, Avrupa Gençlik Merkezi Başkanı Merter Kırkmalı ve Genç Boşnaklar Derneği Başkanı Enisa Kezo tarafından açıldı.

Serginin açılışının ardından İl Genel Meclis Üyesi Kefayettin Öz moderatörlüğünde, Genç Boşnaklar Derneğinden Kadir Bektic, Lejla Biogradliya ve Enisa Begiç yaptıkları sunum ile savaş yıllarındaki hikayelerini paylaştılar ve Türk halkından Bosna’ya gelerek oradaki kardeşliği muhakkak görmeleri gerektiğini vurguladılar. Savaş yıllarını anlatan sinevizyon gösteriminde ise salonu dolduran bazı vatandaşlar göz yaşlarına hakim olamadı. Açılış konuşması yapan Genç Boşnaklar Derneği Başkanı Enisa Keza, “Bizlere burada kendimizi ifade etme şansı tanıyan Akhisar Belediye Başkanı Salih Hızlı ve Avrupa gençlik merkezi başkanı Merter Kırmalı’ya bizleri davet etikleri için kendilerine çok teşekkür ediyoruz. Bank Asya 1. Ligi'ni şampiyon olarak tamamlayıp, Spor Toto Süper Lige çıkmaya hak kazanan, Akhisarspor'umuzu gönülden kutluyorum. Bizler genç Boşnaklar Derneği olarak 2011 yılının Mart ayında Ankara’da düzenlenen açılış töreni ile faaliyetlerimize başladık. Derneğimizin kuruluş amacı Türkiye ve Bosna Hersek arasında kurulan köprüleri kuvvetlendirmek ve bunu sadece dostluk yönünden aynı zamanda ekonomik ve profesyonel anlamda güçlendirmek olmuştur. Kuruluş amaçlarımızdan birisi de bireyler ve halk arsında farkındalık oluşturmaktadır. Bu proje ile bu farkındalığı başarılı bir şekilde oluşturduğumuza inanıyoruz” dedi.

Kaynak: İHA