Mersin'de Düzenlenen Yarışmada Dereceye Girenlere Ödülleri Verildi

Mersin'de düzenlenen, ''Atıf Yılmaz Kısa Film Yarışması''nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

Serbest konu ve kurmaca alanında 145 adayın 158 eserle başvurduğu yarışmanın sonuçları, Forum Mersin Atıf Yılmaz Meydanı'nda düzenlenen törende açıklandı.

Vali Yardımcısı Suphi Olcay, filmlerinin arşivinde bulunduğunu belirttiği Atıf Yılmaz'ın, Türk sinemasının önemli isimleri arasında yer aldığını söyledi.

Konuşmasında vefat eden Orhan Boran'a da rahmet dileyen Olcay, ''Bir yandan kentle ilgili altyapı çalışmalarını yerine getirirken, diğer yandan kültür ve sanata da önem veriyoruz. Forum Mersin burada bir meydana adını verdiği Atıf Yılmaz'ı, düzenlediği kısa film yarışması ile taçlandırmıştır'' dedi.

Mersin Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Ünsal Yetim de müzik, sanat, kültür ve edebiyatta önemli bir yere sahip olan Mersin'in, sosyal ve kültürel alanda önemli adımlar attığını belirterek, bunun da kendilerini mutlu ettiğini kaydetti.

Forum Mersin PR Şefi Murat Telli ise yarışmada ön seçmeden geçen 30 eserin, tiyatro oyuncusu Deniz Türkali, gazeteci Erkan Aktuğ, yapımcı-yönetmenler Ezel Akay ve Leyla Özalp ile MEÜ İletişim Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Senem Duruel Erkılıç'ın yer aldığı jüri tarafından değerlendirildiğini belirtti.

Yarışmada, Cannes Film Festivali'nde de yarışan Rezzan Yeşilbaş'ın ''Sessiz'' adlı filmi birinci, Erman Zambak'ın ''O An'' adlı filmi ikinci ve Abdurahman Öner'in ''Buhar'' filmi üçüncü oldu.

Yarışmada ayrıca Nazlı Deniz Güler'in ''1/2/3'' adlı filmi ''Forum Mersin AVM Özel Ödülü'', Can Eren'in ''Baydara Edra'nın Kaderi'' ile Kerem Keskin'in ''Gerçek bir hikayeden Uyarlanmıştır'' filmleri ''Jüri Özel Ödülü'' ve Yıldıray Yıldız'ın ''1982'' adlı filmi ''Facebook Beğeni Ödülü''nü aldı.

Dereceye girenlere ödülleri MEÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Yüksel Özdemir, yapımcı-yönetmen Leyla Özalp ve sanatseverlerin katıldığı törende verildi.

Kaynak: AA