Gaziantep'te Hafızlar Taçlandırıldı

Gaziantep Hoşgör Fatih Kur’an Kursu’nda hafızlıklarını tamamlayan 25 öğrenci için merasim düzenlendi.

Gaziantep'te Hafızlar Taçlandırıldı
Hoşgör Fatih Kur’ân Kursu’nda düzenlenen törene, Diyanet İşleri Başkan Yarımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, İl Müftüsü Prof. Dr. Ali Bakkal, Şahinbey İlçe Müftüsü Yahya Polat, Şahinbey Belediye Başkan Yardımcısı Birol Ülger, Şehitkamil Belediye Başkan Yardımcısı Abdulcebbar Özkara, Hoşgör Fatih İlim Araştırma Vakfı Onursal Başkanı Ahmet Muktad Ziylan çok, sayıda hafız, Kur’an kursu öğreticisi ve davetliler katıldı.

Hoşgör Fatih Kur’an Kursu mehter takımının gösterisi ile başlayan tören, Kur’an-ı Kerim tilaveti ile devam etti. Hafız ve aynı zamanda şair olan Mehmet Ali Eşmeli tarafından okunan şiirler, davetlilere duygulu anlar yaşattı. Daha sonra hafızlığını tamamlayan 25 öğrenci, dualarla davet edildi. Kur’an-ı Kerim'i öperek yerlerine geçen hafızlar, tek tek dualar okudular.

Törende bir konuşma yapan Hoşgör Kur’an Kursu Müdürü Mustafa Deniz, hafızlıklarını tamamlayan öğrencilere bundan sonraki süreçte de başarılar diledi. Herkesin Kur’an kurslarına destek vermesini isteyen Ahmet Muktad Zilan, “Kur’an kursumuza bağış yapan, hayır ve hasenatta bulunan tüm vatandaşlarımıza teşekkür ediyorum. Hafızlarımız, vatandaşlarımızın verdikleri desteklerle yetişiyorlar. Herkesin de Kur’an kurslarına elinden geldiğince yardımcı olmasını istiyoruz” dedi.

Hafızları tebrik eden İl Müftüsü Ali Bakkal ve İlçe Müftüsü Yahya Polat da, hafızların sayısının giderek artmasını istediklerini belirterek, bu noktada Kur’an kurslarının çok önem arz ettiğini ifade etti.

Diyanet İşleri Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hasan Kamil Yılmaz ise, “Kurtarıcımız, yol göstericimiz, rehberimiz ve Kur’an'ın canlı yaşanmasını sağlayan Efendimiz Hz. Muhammet Mustafa’ya (S.A.V) selam ve salat olsun. Gerçekten bu Kur’an ziyafet sofrasında gönüllerimiz, ruhlarımız, zihinlerimiz ve kulaklarımız, hepsi Kur’an ile yıkandı. Kur’an ile donandık. Rabbimize bütün bu ikramlarından dolayı hamt ediyoruz” diye konuştu.

Konuşmaların ardından Hasan Kamil Yılmaz, Kaymakam Uğur Turan ve diğer davetliler, hafızlara belgelerini takdim ederek çeşitli hediyeler verdiler .
Kaynak: İHA