12. Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Şenliği Başladı

12. Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Şenliği, açılış programı ve kortej yürüyüşü ile başladı.

12. Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Şenliği Başladı
Açılış programı, Alanya Kültür Merkezi'nde, Alanya'nın 13 kardeş şehrinden gelen yabancı konukların katılımıyla yapıldı. Etkinlikler, Alanya Kültür Merkezi ile İskele Meydanı arasında gerçekleştirilen kortej geçişi ile sürdü. Programa Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, AK Parti Antalya Milletvekili Mevlüt Çavuşoğlu, Antalya Vali Yardımcısı Mestan Deniz, Alanya Belediye Başkanı Hasan Sipahioğlu, Letonya'nın Ankara Büyükelçisi Aivars Vovers, belde belediye başkanları, kardeş şehir belediye başkan ve temsilcileri ile vatandaşlar katıldı.

Alanya'nın kardeş şehirlerinin bayrak geçişi yaptığı programı, kardeş şehirlerden ve bu yılki şenliğin teması olan Letonya'nın dans gruplarının gösterileri ile devam etti. Talsi şehrinden gelen dans ve müzik grubunun gösterilerinin büyük alkış aldığı şenliğe katılanlar, stantları gezdi. Kardeş şehir temsilcileri ile protokol mensupları, daha sonra deniz yoluyla tarihi tersaneye, oradan da Kızıl Kule çevresine gezi düzenledi ve resim sergilerini gezdi.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Abdurrahman Arıcı, Alanya'nın kardeş şehirleri ile Türkiye ve diğer ülkelere örnek bir kent olduğunu dile getirdi.

Çeşitli kültür ve sanat etkinlerinin yapılacağı 12. Uluslararası Alanya Turizm ve Sanat Şenliği, 4 gün sürecek .
Kaynak: İHA