Helikopterin Olaydan 2 Saat Sonra Yerinin Bulunduğu İddiası

Büyük Birlik Partisi (BBP) Sivas İl Başkanı Aytekin Kulmaç, gizli tanığın ‘Yazıcıoğlu ve beraberindekileri taşıyan helikopterin enkazına olaydan 2 saat ulaşıldığı’ iddialarıyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Helikopterin Olaydan 2 Saat Sonra Yerinin Bulunduğu İddiası
Gizli tanığın iddialarının ardından İHA’ya konuşan BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç, kazanın meydana geldiği günden itibaren üzerinden 3 yıl 2 ay geçtiğini, olayla ilgili insanların kafasında soru işaretlerinin bulunduğunu söyledi.

İnsanların kafalarının kaza ile suikast arasında gidip geldiğini kaydeden Kulmaç, “25 Mart tarihi itibariyle bugün üzerinden yaklaşık 3 yıl 2 ay gibi bir süre geçti. Neredeyse 3 buçuk yıla yaklaşıyor. 3 buçuk yıldır Türk milletinin gönlünde yer etmiş, Türkiye Cumhuriyetlerinin gönlünde yer etmiş ve hakikaten Türk dünyasının son zamanlarda yetiştirdiği ender siyasi liderlerden bir tanesi olan Muhsin Yazıcıoğlu’nun hayatını kaybetmiş olması, dünya kamuoyunda çok ciddi bir sansasyon oluşturmuştur. Bununla ilgili her bir insanımızın açıkçası kafasında soru işaretleri var. Bu hadisenin akıbeti gerçekten bir kaza mıdır, gerçekten bir suikast midir? Bu iki soru üzerinde insanlarımız gidip geliyor. Biz Yazıcıoğlu’nun yol arkadaşları olarak bu hadisenin sonuçlandırılması için elimizden gelen her türlü gayret ve çabayı ortaya koymak zorundayız. Ama son günlerde özellikle dün itibariyle basında bir gizli tanık bilgisi var. Gizli tanık netice itibariyle gerek Genel Kurmay Hava Radar Raporları doğrultusunda, gerek oradaki incelemeler doğrultusunda, gerek belki kendilerine gelen bilgiler doğrultusunda bazı bilgileri yetkili savcı ile paylaşmış olabilir. Bunların ne olduğu çok net olarak gerek basına da yansımıyor, gerekse bizlere de yansımıyor. Ancak bizim parti olarak şu endişemiz var. Geçen yaklaşık 38 aylık süre içerisinde sonuca gidilememesi, sonuca yaklaşılamamasının bir endişesi ve kaygısı içerisindeyiz. Acaba bu hadise de bundan önce Türkiye’de yaşanmış ender vakalar gibi üzeri kapatılacak mı, üzeri örtülecek mi? Bir de böyle bir süreçten geçtikten sonra bir rapor neticesinde bir sonuca mı varacaklar gibi kaygısı ve endişesiyle zaman zaman genel merkezimize gelen bu bilgileri basına sıcak bilgi olarak verilerek gündemde tutmamız, bu olayın akıbetinin hızlı bir şekilde sonuçlandırılması noktasında bir gayret ortaya koyuyoruz” dedi

Soruşturma kapsamında gizli tanığın söylemlerinin kafalarda olan soru işaretlerine benzer olduğunu ve bunun bir kanaat olduğunu ifade eden BBP İl Başkanı Aytekin Kulmaç, önemli olanın İhlas Haber Ajansı Muhabiri İsmail Güneş’in 112 ile yapmış olduğu konuşmada söylediği sözlerin esas sorulması gerekenler olduğunu dile getirdi. Kulmaç, “Basında yansıyan son hadisede gizli tanığın vermiş olduğu bilgiler. Bunlar daha önce de yazılmıştı. Hadiseden 2 saat sonra orada helikopterlerin görüldüğü, birinin kalktığı birinin indiği. ‘Bu insanlar burada ne geziyor?’ diye. Elbette ifadeler zaman zaman basınla paylaşılmıştır. Bu ifadeler de bunlardan pek farklı görülmüyor açıkçası. Rahmetli İsmail’in 112 ile yapmış olduğu konuşmada gerek ajans olarak genel merkezinizle yapmış olduğu konuşmalar da, yaklaşık 1 saatin üzerinde telefon görüşmeleri, ve orada çıplak sözle söylediği ifadeler elbette insanımızın kafasında şüpheleri çok daha ağırlıklı hale getiriyor. Çünkü oradaki sözde İsmail ne demişti? ‘Bu insanlar kim? Bunları tanımıyorum’ gibi bir ifadesi vardı. İşte sorunun altındaki esas sorulması gerekenler, araştırılması gerekenler in ora olduğu kanaatindeyim. Çünkü hep beraber olduğu insanlarla yola çıkan İsmail’in, ‘Bunlar kim, ben tanımıyorum’ ifadesini kullanıyorsa işte orada bir soru işareti var demektir. Herhalde gizli tanık olanda buna benzer ifadeler kullanmış olabilir. Bu bir kanaattir. Emin olmadığım için bir şey söyleyemiyorum” diye konuştu.

Kulmaç, asla hadisenin kapatılmasına müsaade vermeyeceklerini belirterek, “Biz asla bu hadisenin üzerini kapatılmasına müsaade etmeyiz, ettirmeyiz. Her türlü mücadeleyi de bu noktada vermeye Muhsin Yazıcıoğlu ve rol arkadaşlarının arkadaşları olarak üzerimizde sorumluluktur diye düşünüyorum” ifadelerini kullandı .
Kaynak: İHA