Şüpheli Araçta 9 Adet Tabanca Ele Geçirilmesi İle İlgili Dava Başladı

Bir otomobilde ele geçen 9 adet ruhsatsız tabancayla ilgili tutuklanan 3 kişinin yargılanmasına başlandı.

Şüpheli Araçta 9 Adet Tabanca Ele Geçirilmesi İle İlgili Dava Başladı
Yaklaşık 3 ay önce Samsun Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü ekipleri, şüphe üzerine, Rize'den Ankara'ya giden bir otomobili takibe almıştı. Tekkeköy ilçesinde 06 BA 668 plakalı otomobili durduran ekipler, bagajda çanta içinde ayrı ayrı paketlenmiş 9 adet çeşitli marka el yapımı ruhsatsız tabanca, 1 adet balta, 1 adet büyük bıçak, kar maskesi ve polis amblemi ele geçirmişti.

Olayla ilgili, otomobilde bulunan Volkan U. (31) ve Sami K. (30) ile söz konusu silahları bu kişilere sattığı iddia edilen M.K.'nin yargılanmasına başlandı. Samsun 1. ağır Ceza Mahkemesi'nde bugün görülen davanın ilk duruşmasında tutuklu olarak yargılanan 3 kişi kendilerini savundu. Sami K., silahı merakından dolayı aldığını söylerken, Volkan U. ise silahlarla bir ilgisinin bulunmadığını, Sami K. ile birlikte oyuncak pazarlamak için Karadeniz'e geldiklerini ileri sürdü. Silahları yakalanan kişilere sattığı iddia edilen M.K. ise, "Suçlamaları kabul etmiyorum.

Bu kişileri 8 aydır tanıyorum. Sami diye arkadaş geldi. 'Sigara ve içki var mı' diye sordu. Ben kesinlikle silah satmadım. Polis gelip evimi aradı ve evimde bir çekirdek bile bulamadı. Mağdurum. Eşim psikolojik rahatsız oldu. Çocuğumun beyninde tümör var. Ben çaycılık ve balıkçılık yapan bir kişiyim. Silahla bir işim olmaz. 3 aydır cezaevindeyim. Tahliyemi istiyorum" dedi.

Mahkeme heyeti, tutuklu sanıkların tahliye talebini kabul etmezken, duruşma ertelendi .
Kaynak: İHA