Memur-Sen Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na Başvurdu

Toplu sözleşme görüşmelerinde zam konusunda hükümetle anlaşamayan Memur-Sen, Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurdu.

Sabah saatlerinde Memur-Sen Genel Merkezi önünde toplanan Memur-sen üyeleri, burada sloganlar atarak hükümetin memura önerdiği 3.5+4'lük zam teklifini protesto etti. Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'nun da gelmesinin ardından grup sloganlar atarak GMK Bulvarı'nda yürüyüş yaptı. Sendika üyeleri, 'Hükümet zammını al başına çal', 'Hükümet şaşırma sabrımızı taşırma' şeklinde sloganlar atarak Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı önüne geldi. Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na başvurmak üzere beraberindeki sendika üyeleriyle Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı’na gelen Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, yaptığı basın açıklamasında herkesin Regaip Kandili'ni kutladığını belirterek, hükümet içinse "Regaip Kandili'nde Cenab-ı Hak onların kalplerini yumuşatsın" dedi.

"Allah hesap makinesi kullandırmayı ona nasip etsin" diyen Gündoğdu, 14 Mayıs'ta dağın fare bile doğurmadığı bir teklifle karşılaştıklarını söyledi.

Gündoğdu, "Birinci muhatabımız olan hükümetten istediğimiz alamadığımız için ikinci muhatabımız olan Kamu Görevlileri Hakem Heyeti'ne başvuruyoruz" diyerek, zam görüşmelerini Hakem Heyeti'ne götüreceklerini bildirdi. Zam konusunda kurula itirazda bulunacakların belirten Gündoğdu, sürecin henüz bitmediğini kaydederek, "Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'nu baskı altına almayın. Sayın Ali Babacan'ın açıklaması bile Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na mobing uygulamasıdır" şeklinde konuştu

Yaşanan bu süreçte memurun istediği zammı alamaması durumunda memurla vatandaşın karşı karşıya gelebileceğini, bunun da çok tehlikeli bir durum olduğunu belirten Gündoğdu, memurla vatandaşın karşı karşıya gelmesi durumunda ise bunun sorumlusunun hükümet olduğuna vurgu yaptı. "TÜRKİYE BÜYÜYORSA VERİN MEMURUN HAKKINI" Türkiye ekonomisinin büyüdüğüne dikkat çeken Gündoğdu, herkesin bu büyümeyi dillendirdiğini fakat memurun bu büyümeden payını alamadığını belirterek, "Türkiye büyüyorsa verin memurun hakkını" diye konuştu.

Hükümetin önerisinin enflasyonunun altında bir öneri olduğuna dikkati çeken Gündoğdu, "Yanlış hesap Bağdat'tan döner, atasözümüzdür. Çağrıda bulunuyorum. Yanlış hesap Hakem Kurulu'ndan dönsün" dedi

Memur-Sen'in kurulduğu 1992'den bu yana hiçbir zaman iş bırakmak zorunda kalmadığını hatırlatan Gündoğdu, sabır taşlarının çatlatıldığını ifade ederek, "Bu uyarı dikkate alınmazsa bundan sonra yapılacak eylemlerin sorumlusu kulaklarını tıkayanlar olacaktır" şeklinde konuştu.

Gündoğdu ayrıca, referandum, 4+4 düzenlemesi gibi birçok konuda hükümete destek vererek bedel ödediklerini belirterek, bugün de memurun kendi talepleri için mücadele edeceklerini, bedel ödeyeceklerini kaydetti.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu, yaptığı açıklamanın ardından toplu sözleşme görüşmelerinde hükümetin teklif ettiği ve kendilerinin kabul etmediği 3.5+4'lük zam teklifini Kamu Görevlileri Hakem Kurulu'na götürmek için Başbakanlık Devlet Personel Başkanlığı binasına girdi. Binaya girişi sırasında eylem yapan memurlar da sloganlar atarak Gündoğdu'ya destek verdi

Kaynak: İHA