Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş'ın Açıklaması

Kastamonu Valisi Erdoğan Bektaş, ''Kastamonulular artık geleceklerini, çocuklarının geleceğini, torunlarının geleceklerini, umutluların, istikbal beklentilerini bu şehirde arayacaklar'' dedi.

Kastamonu İl Özel İdaresi'nin 2012 yılı çalışma sezonu, idarenin bahçesinde düzenlenen törenle açıldı. Vali Bektaş, törende yaptığı konuşmada, genç ve boşalmış bir coğrafyada, enerjisinin asıl unsuru olan insan unsurunu metropollere kaybetmiş bir coğrafyada zor bir işi yapmaya çalıştıklarını söyledi.

Kastamonu İl Özel İdaresi'nin şehrin geleceğine yön vermeye çalıştığını ifade eden Bektaş, son üç yıldır havaalanı konusuna yoğunlaştıklarını söyledi.

Bektaş, havaalanı konusunun kendilerinin işi olmamasına karşın, şehrin önemli bir dar boğazı olduğunu ve bu dar boğazın aşılmasına omuz vermeleri gerektiği için girdiklerini vurgulayarak, şöyle konuştu:

''Temel sorunları çözemeyince, şehrin temel dar boğazlarını aşamayınca ne oluyor- Şehir enerjisini kaybediyor, nüfus gidiyor. Göç veriyor. Nüfusun gitmesi, 'Biz bu memlekette gelecek görmüyoruz. İstikbalimizi, geleceğimizi başka yerlerde arıyoruz' demek. O zaman bu, bizim işi yapamadığımızı gösterir. Çok şükür son yıllar da bu göç olayı epeyce durdu, duruldu. Hatta bazı geri dönüşler başladı.

Öncelikle bunu durdurmak zorundayız. Dolayısıyla temel sorunlara, temel dar boğazlara yatırım yapmamız gerekiyor. Öncelikle merkezi hükümeti oralara yatırım yapar hale getirmemiz gerekiyor. Kastamonulular artık geleceklerini, çocuklarının geleceğini, torunlarının geleceklerini, umutlarını, istikbal beklentilerini bu şehirde arayacaklar. Bu şehir yaşanılan, umut bağlanılan, geçim kaynakları olan, para kazanılan bir şehir haline gelecektir. Bunu başaracağımıza inanıyorum.''

Kastamonu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Tahir Zafer Karahasan da geçen yıl makineleştirme projesi ile idareye 13 yeni iş makinesi kazandırdıklarını vurgulayarak, ''Kastamonu İl Özel İdaresi gerek bütçe, gerek bütçe disiplini ve gerekse gayri menkul yönünden Türkiye'de 81 il arasında ilk 10'a gerecek bir idaredir. İl Özel idaresinin bir tek kuruş borcu yoktur. Hızlıca da bütün işleri yapmaktadır'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından kurban kesilerek, iş makineleri tarafından geçit töreni gerçekleştirildi.

Törene, Kastamonu İl Jandarma Bölge ve Garnizon Komutanı Ali Çardakçı, Belediye Başkan Vekili Bahri Yavuz, Kastamonu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Seyit Aydın da katıldı.

Kaynak: AA