Çarşamba'da Hükümlüler Stadyum İnşaatında Çalışıyor

Çarşamba Belediye Başkanı Hüseyin Dündar, ''Altmış dönümlük bir alanı spor kompleksine dönüştüreceğiz'' dedi.

Çarşamba ilçesinde Ceza İnfaz Kurumundan Denetimde Serbestlik Müdürlüğü'ne başvuran hükümlüler, Çarşamba Yeni Şehir Stadyumu yapımında çalıştırılıyor.

Çarşamba Kaymakamı Caner Yıldız, Çarşamba Cumhuriyet Başsavcısı Mehmet Emin Kurt ve Dündar, hükümlüleri çalışma alanlarında ziyaret etti.

Dündar, ziyarette yaptığı konuşmada, şunları kaydetti:

''Stadyumumuzun inşaatında Başsavcımız ile görüşmelerde bulunarak cezaevindeki hükümlülerimizin istihdam edilmesi konusunda konuştuk. Kendisi de mümkün olacağını söyledi.

Umarız bu diğer çalışmalar için güzel bir emsal olur. 19 Mayıs 2011 tarihinde başlayan stadyum inşaatımızı 15 Haziran 2012 tarihinde bitirmeyi hedefliyoruz. Bunun dışında kale arkasındaki kısımda da 7 bin metrekarelik bir alana kapalı spor salonu yapacağız. Yanına bir olimpik yüzme havuzu yapacağız. Altmış dönümlük bir alanı spor kompleksine dönüştüreceğiz'' dedi.

Çarşamba Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü olarak hükümlülerin çalışmalarından duydukları memnuniyeti dile getiren Kurt ise, ''6291 sayılı yasa çerçevesinde belediyemizde ve diğer kamu kurumlarında istihdam edilen arkadaşlarımız var. Biz Çarşamba Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğü olarak hükümlülerin çalışmalarından son derece memnunuz. Kendilerine teşekkür ediyoruz ve emeklerinin boşa gitmediğini bilmelerini istiyoruz'' diye konuştu.

Kaynak: AA