Memur-Sen’in Oturma Eylemine Hak-İş ve Türk-İş’ten Destek

Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan, Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve DSP Genel Başkanı Masum Türker, Kızılay Güvenpark'ta oturma eylemi yapan Memur-Sen üyelerini ziyaret etti.

Hak-İş Genel Başkanı Arslan, memurların Türkiye'nin her yerinde toplu sözleşme hakları ve ücret artışları için yaptıkları demokratik eylemlerini desteklediklerini dile getirerek, Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu'ya mücadelelerinde başarılar diledi.

İşçi konfederasyonları ve Hak-İş olarak memurların baştan itibaren sendikal haklarının, toplu sözleşme haklarının daha ileri, daha demokratik, daha katılımcı, daha özgürlükçü, ILO ve AB standartlarına uygun hale getirilmesi için büyük bir mücadele ve destek verdiklerini ifade eden Arslan, “Bugün, Memur-Sen'in önderliğinde yürütülen toplu sözleşme müzakerelerinde gelinen noktayı üzüntüyle karşılıyoruz. Arzu ederdik ki memurların ilk toplu iş sözleşmesi hakem kuruluna gitmeden masada, tarafların taleplerinin uzlaştığı bir noktada sonuçlansın. Ne yazık ki teklif edilen rakamlar, kamu görevlilerinin içinde bulunduğu şartlar, memurların içerisinde bulunduğu olumsuzlukları gidermeye yönelik düzenlemelerin yapılmamış olması memurlarla beraber bizi de üzmüştür. Onun için burada olmamız sadece buradakiler değil, 500 binin üzerindeki Hak-İş mensubunun memurlara desteğidir” ifadelerini kullandı.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu ise Memur-Sen ve Hak-İş'in, kurulduğu günden bu yana “kardeş kuruluş” olduğunu vurguladı.

Hak-İş ile Memur-Sen'in ortak yaptığı faaliyetleri anlatan Gündoğdu, ''Bugün de bu ülkenin geleceğine sahip çıkmak için yaptığımız iş bırakma eyleminde de Hak-İş bizimle, işte kardeşlik böyle olur'' diye konuştu.

TÜRK-İŞ BAŞKANI KUMLU’DAN MEMUR-SEN’E ZİYARET
Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu ve beraberindeki sendika yöneticileri, Güvenpark'ta oturma eylemini sürdüren Memur-Sen’i ziyaret etti. Türk-İş Başkanı Mustafa Kumlu, kamu çalışanlarının eylemini Türk-İş olarak desteklediklerini belirterek, “Birlikten güç doğar. İşçi konfederasyonları olarak, Türk-İş olarak bu haklı mücadelenizde yanınızdayız” diye konuştu.

Memur-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu da Kumlu'ya desteğinden ötürü teşekkür ederek, kendilerine daha önce destek ziyaretinde bulunan Hak-İş Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Kumlu ile birlikte fotoğraf çektirdi.

DSP GENEL BAŞKANI TÜRKER'DEN DE ZİYARET
DSP Genel Başkanı Masum Türker de Memur-Sen'e destek ziyaretinde bulundu. Türker, memurların mücadelelerinde haklı olduğunu vurgulayarak, “Hükümetin önerdiği zam, elektrik, doğalgaz zammını karşılayacak oranda bile değil. Taleplerinizde haklısınız. Türkiye Cumhuriyeti tarihinde memurlar bir yıla neredeyse zamsız giriyor. Onun için bu kutsal direnişinizde yanınızdayız” ifadelerini kullandı.

Türker, Başbakan'ın memurlara bütçeden yeterli payı vermesi gerektiğini kaydetti.

Memur-Sen Genel Başkanı Gündoğdu da bu ziyaretin DSP'nin memurlara ilk desteği olmadığını belirterek, “Her zaman yanımızda oldunuz. Başta siz olmak üzere partinize teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Sendika üyesi olmayan öğretmenlerin de destek verdiği eylemde, zaman zaman davul zurna eşliğinde halaylar çekildi. Demokratik haklarını kullanan memurlar, hükümetin 3.5+4 zam teklifine karşı oturma eylemlerini sürdürüyor
Kaynak: İHA