İştar’ın Kadın Sağlığı Eğitimi Programı Sona Erdi

Mersin merkez ilçe Akdeniz Belediyesi İştar Kadın Danışmanlık Merkezi tarafından kadınlara, ‘Kadın Sağlığı Eğitim Programı’ düzenlendi.

İştar’ın Kadın Sağlığı Eğitimi Programı Sona Erdi
Koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesini amaçlayan eğitime katılan kadınlar, sertifikalarını törenle aldı.

Akdeniz Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’ne bağlı hizmet veren İştar Kadın Danışmanlık Merkezi’nin ‘Kadın Sağlığı Eğitim Programı’ sona erdi. Kadınların ve ailelerinin yaşam ortamlarını iyileştirecek koruyucu sağlık davranışlarının geliştirilmesi, sağlık kurumlarından koruyucu sağlık hizmet talep bilincinin arttırılması amacıyla verilen eğitimler 15 hafta sürdü. Beslenme, Temizlik ve Hijyen, Üreme Sağlığını Koruyucu Davranışlar, Gebeliği Önleyici Yöntemler, Gebeliğin Oluşumu, Güvenli Annelik, Cinsellik, Haklar, İletişim, Çocuklar, Ergenler ve Genel Sağlığı Koruyucu Davranışlar konularında verilen program 15 kadın katıldı.

Programa katılan kadınlara sertifikaları düzenlenen törenle verildi.

Tören öncesinde açıklama yapan İştar Kadın Danışmanlık Merkezi Sosyologu Menice Ürün, programa katılan kadınların, bir yandan kendileri, aileleri ve çevreleri için yaşam ortamlarını iyileştirecek sağlık davranışları bilgisi edinirken, öte yandan eğitimler aracılığıyla da kurumun yaptığı diğer çalışmalar ile tanışma ve yer alma imkanı bulduklarını söyledi.

Aynı eğitimi almış ve şu an grup eğitimlerine devam eden diğer illerdeki eğitmenlerle sürekli bilgi akışı sağladıklarını belirten Ürün, “Burada amacımız, farklı illerde yaşayan, farklı deneyimlere sahip kadınların, deneyimlerini birbirleri ile paylaşmalarını sağlamak olmuştur. Grubumuza yönelik eğitim öncesi ve sonrasındaki değerlendirmeleri dikkate aldığımızda, katılımcıların yüzde 70 ila 90 arasında gelişim gösterdiği tespit edilmiştir” dedi.

Eğitim süresince katılımcılardan aldıkları geri bildirimlerin sonuçlarını da açıklayan Menice Ürün, “Program kapsamında verilen eğitimlerin kendileri ve aileleri için verimli olduğu, gerek ev içi ilişkilerde gerek dışarıda kurdukları etkileşim çerçevesinde iletişimlerinin güçlendiği, koruyucu sağlık hizmeti talep bilincinin arttığı, kendi bedenlerini tanıdıkları ve bunun yaşam kalitesini arttırdığı’ olmuştur. Gelinen noktada katılımcı grubumuz, kendileri, aileleri ve çevreleri için yaşam ortamlarını iyileştirecek sağlık davranışları bilgisi edinmişlerdir” diye konuştu.

Konuşmaların ardından İştar tarafından 15 kadına sertifikaları törenle verildi.

Tören, düzenlenen kokteylin ardından sona erdi .
Kaynak: İHA