İslah Çalışmalarıyla İlgili Koçarlı'da Bilgilendirme Toplantısı Düzenlendi

Koçarlı ilçesinde, Büyük Menderes Nehri'nin ıslahı için yürütülen çalışmalarla ilgili bilgilendirme toplantısı düzenlendi.

Koçarlı Kaymakamlığı'ndaki toplantıya, Kaymakam Ferhat Kurtoğlu, Devlet Su İşleri 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz, Koçarlı Belediye Başkanı Cengiz Şen, Yeniköy Belediye Başkanı Erdal Arasan, Bıyıklı Belediye Başkanı Abdullah Arıcı, Ziraat Odası Başkanı Rıza Arslan, Sulama Birliği Başkanı Nedim Kaplan ile köy muhtarları ve çiftçiler katıldı.

Kaymakam Kurtoğlu, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Büyük Menderes Nehri'nde meydana gelen taşkınların, bölgedeki tarım arazilerini önemli ölçüde etkilediğini ifade ederek, nehir yatağında yapılacak ıslah çalışmalarının, taşkın zararlarının önlenerek tarımsal üretime büyük katkı sağlayacağını söyledi.

DSİ 21. Bölge Müdürü Ali Rıza Diniz de toplantıda yaptığı sunumda, Büyük Menderes Nehri'ndeki ıslah çalışmalarının 8 yıldır devam ettiğini belirterek, şu bilgileri verdi:

''Geçtiğimiz yıl Koçarlı ilçesine doğru çalışmayı başlattık, yaklaşık 8 kilometrelik bir çalışma yapıldı, ancak kış şartlarından dolayı çalışmalar durdu. Mayıs ayı itibari ile çalışmalarımıza hız verdik. Yağışların fazla olması ile çiftçiler gerçekten mağdur oldular. Koçarlı tarafı su altında kaldı. Bu taşkını önleyecek çalışmalarımıza başladık. Makine sayımız artıyor. Bu yıl 10'ar kilometre arayla 4 noktada çalışma yapacağız. Hedefimiz, ıslahı çift taraflı yapmak.''

Bu noktada vatandaşların desteğine ihtiyaç duyduklarını ifade eden Diniz, ıslah yapılacak bölgede tarlası bulunan bir çiftçinin çalışmalar için arazisinin kullanımına izin verilmemesi halinde ıslahın işlevsiz hale geldiğine dikkati çekti .
Kaynak: AA