Festivalin İlk Gününde Çin Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri Grubu Gösteri Sundu

''1. Uluslararası Çocuk ve Gençlik Tiyatro Festivali''nin ilk gününde Çin Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri Grubu'nun gösterisi, Gazianteplilerin büyük beğenisini topladı.

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, Amfi Tiyatroda düzenlenen programa, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, TUHOD Başkanı Edip Aktaş, Kültür ve Turizm Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Koordinasyon Daire Başkanlığından Yıldız Berkan, Tobav Genel Başkanı Tamer Levent, Un Sanayicileri Federasyonu Başkanı Erhan Özmen, Hollanda, Bulgaristan, İtalya, Çin Halk Cumhuriyeti, İstanbul Devlet Tiyatrosu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları ve Ankara Sokak Sanatları Sanatçıları katıldı.

Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, tarafından bu yıl birincisi düzenlenen ve 25 Mayıs tarihine kadar sürecek festivale, Türkiye'de ''2012 Çin Kültür Yılı'' ilan edilmesi dolayısıyla bulunan Çin Halk Cumhuriyeti, Çin Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri Grubu, 100. Yıl Parkı Amfi Tiyatroda unutulmaz bir performans sergiledi.

Çin'de halk arasında kutsal kabul edilen efsane kahramanların sembolik olarak canlandırıldığı Çin Ejderha ve Aslan Sokak gösterisinde, kişilik özellikleri ve kaderlerin sembolize edilmesi açısından kullanılan makyaj ve renkler büyük dikkat çekti.

Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanı Sema Marangoz, ''Bugün Tiyatro festivalinin açılış günü, Çin Halk Cumhuriyeti, Çin Ejderha ve Aslan Sokak Gösteri Gurubu-nun gösterisini hep beraber izledik. Hemşehrilerimiz 25 Mayıs'a kadar çeşitli saatlerde ve mekanlarda bu gösterileri tekrar izleme şansına sahipler. Bu organizasyonda çok değerli katkıları olan Kültür ve Turizm Bakanımız Sayın Ertuğrul Günay'a çok teşekkür ediyoruz'' dedi.

İlkini düzenledikleri festivalin çok renkli başladığını ifade eden Marangoz, Türkiye ile Hollanda dostluk ve ticari ilişkilerinin 400. yıl dönümü etkinlikleri kapsamında Türkiye Hollanda Dostluk Derneği'nin de festivale katkısı olduğunu söyledi.

Tobav Genel Başkanı Tamer Levent ise Gaziantep'te böyle bir festivali Tobav olarak başlatmaktan gurur duyduklarını ifade ederek, ''Bu tür festivallerle Türkiye'nin ve dünya ülkelerinin kaynaşarak büyüyeceğini, kültürel paylaşımlarının daha da artacağını düşünüyoruz. Bu birleştiriciliği, bir araya gelişi hep beraber kutlamamız lazım'' dedi.

Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan ise konuşmasında, şunları söyledi:

''Sevgi, dostluk, barış, sanat ikliminde buluşmak çok güzel. Biz yakın ve uzak tüm dostlarımızı, komşularımızı seviyoruz. Biz bize yakışanı yapacağız, Atatürk-ün buyurduğu gibi Yurtta Sulh Cihanda Sulh sözünü hatırlatarak festivalde emeği geçen herkese teşekkürlerimi sunuyorum'' diye konuştu.

Festivale büyük destekler sunan Türkiye Un Federasyonu Başkanı Erhan Özmen de ''Dünya ile entegre olan bir Türkiye, dünya ile entegre olan bir Gaziantep arzusundayız. Beş gün boyunca Gaziantepliler olarak dünya kültürünü, sanatını izleyeceğiz. Büyükşehir Belediyesi ekibine teşekkür ediyorum'' dedi.

Türkiye Hollanda Dostluk Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Edip Aktaş da teşekkürlerini sunarak, ''1612 yılında başlayan, bugün 400.yıl dönümünü kutladığımız Türk-Hollanda dostluğunun burada tiyatral olarak kutlanmasından gurur duyuyoruz'' dedi.

Kaynak: AA