Çanakkale Valisi Tuna, Merkezcil Yönetimden Yakındı

Çanakkale Valisi Güngör Azim Tuna, Güney Marmara Kalkınma Ajansı ve Gelibolu Yarımadası Tarihi Milli Parkı’na istediklerini yaptıramadıklarını belirterek, buralarda daha çok Ankara’daki bakanların sözünün geçtiğini söyledi.

Çanakkale Valisi Tuna, Merkezcil Yönetimden Yakındı
Yaptıkları çalışmaları aktarmak ve Çanakkale gündemini değerlendirmek için basın toplantısı düzenleyen Vali Tuna, Çanakkale ve Balıkesir illerini kapsayan ve merkezi Balıkesir’de bulunan kalkınma ajansının Çanakkale’ye fazla önem vermediği yönündeki eleştirilere cevap verdi. Kalkınma ajansının valiliklere bağlı olmasına karşı daha çok Ankara’nın söz sahibi olduğunu itiraf eden Tuna, merkezci yapılanmadan duyduğu rahatsızlığı dile getirdi. Tuna, “Ankara’daki bürokratlar buradaki bize bağlı müdürlüklerle ilgili konulara müdahale etmeyi çok seviyor. Sıkıntı şu. Doğrudan Ankara’dan yönetilmeye, yönlendirilmeye çalışılan yapılar bunlar. Bu bir sıkıntı maalesef. Orada çalışanlar kendisini doğrudan Ankara’ya ait hissediyor. İlgili valiliklere belki hesap verme yönünden çok sorumlu hissetmiyor kendisini.“ dedi.

Kalkınma ajansında olduğu gibi milli parklardaki yönetimde de aynı sıkıntı yaşadıklarını belirten Tuna, bunun da verimliliği etkilediğini söyledi.

Binlerce insanın yarımadayı ziyaret ettiğini belirten Tuna, merkezci yapılanmadan dolayı istedikleri hizmeti veremediklerini itiraf etti. Tuna şikayetini şöyle sürdürdü; “Milli parklar, klasik milli park yönetme anlayışı ile yöneltiliyor. Bol kazançlı yerler olduğu için buralar bakanlıkların böyle bir tasarrufta bulunması kendi açılarından doğru. Ama vatandaşa sunulan hizmet, bir takım yaşanan sıkıntılar göz önüne alındığında alınan paranın karşılığı ne kadar veriliyor. O konuda söylenecek çok şey var maalesef. Mevzuat, yapılanma ve yönetim şekli tekrar gözden geçirilmesi lazım.”