Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: NATO’nun En Güçlü Ülkelerinden Biriyiz

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Türkiye’nin NATO’nun en güçlü ülkelerinden birisi olduğunu ve daima sözünün dinlendiğini söyledi.

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül: NATO’nun En Güçlü Ülkelerinden Biriyiz
NATO zirvesi için Chicago’da bulunan Cumhurbaşkanı Gül, zirvenin sona ermesiyle birlikte kaldığı Four Seasons Oteli'nde Türk basın mensuplarıyla bir araya geldi. Gül, zirveyi ve gerçekleştirdikleri ikili görüşmeleri değerlendiren bir toplantı yaptı. Gül, Türkiye’nin birçok müttefiğinin NATO'nun yeni üyesi olduğunu, bu bakımdan Türkiye'nin söylediğinin devamlı dinlendiğini ve tavsiyelerine kulak verildiğini belirtti.

NATO’nun ana gündem maddelerinden olan Afganistan’a sadece askeri alanda değil kalkınma konusunda da birçok yatırım yaptıklarını kaydeden Gül, “Türkiye’nin ISAF’taki önemini herkes bilir, defarlaca ISAF’a komutanlık yaptık. Kabil havaalanının güvenliğini sağladık. Sadece askeri olarak değil, bunun da ötesinde sivil yardımlarımız ve hizmetlerimiz oldu. Eğitimden sağlığa, yol yapmaktan kalkınma hamlelerine kadar devam etmektedir. ISAF operasyonları bittikten sonra Türkiye’nin Afganistan'daki varlığı devam edecektir. Afganistan ile Türkiye arasında çok kapsamlı stratejik işbirliği anlaşması imzalanacaktır. Bunun hazırlığı başlamıştır” dedi .