27. Uluslarası Karikatür Yarışması Ödül Töreni

Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü tarafından düzenlenen 27. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye girenlere ödülleri verildi.

27. Uluslarası Karikatür Yarışması Ödül Töreni
Baki Bey Konağı'nda yapılan ödül töreninde konuşan Burdur İl Kültür ve Turizm Müdürü Mehmet Tanır, “27. Karikatür Uluslararası Karikatür Yarışması 'Eski Eser-Müze ve İnsan İlişkileri' konulu Türkiye'de tek yarışma özelliğini taşıyor. Ayrıca ilk defa uluslararsı boyuta taşındı. Müzeler Günü kapsamında gerçekleşen 27. Uluslararası Karikatür Yarışması'na 70 karikatüristin 177 karikatürü yer aldı. Yarışmada çizilen karikatürlerden Halit Kurtulmuş'un eseri birinci, Birol Çün'ün eseri ikinci, Kürşat Zaman'ın eseri üçüncü oldu. Cemalettin Güzeloğlu Jüri Özel Ödülü, Murat Sarı'nın eseri Mansiyon ödülü ve Burdur Belediyesi özel ödülü, Ramazan Özçelik'in eseri Mimarlar Odası Burdur Temsilciliği özel Ödülü almaya hak etti” diye konuştu.

KARİKATÜR MÜZESİ MÜJDESİ
Burdur Valisi Süleyman Tapsız ise, kente karikatür müzesi kazandırmayı planladıklarını belirtti.

Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi ve Karikatür Müzesi ile ilgili olarak Vali Tapsız,”Burdur birincilikleri ve ilkleri ile ön plana çıkan bir şehrimiz. Karikatür yarışması Türkiye'de ilk olma özelliğini koruyor” dedi.

27 yıldır düzenlenen karikatür yarışmasındaki eserlerin Müze Müdürlüğü'nde muhafaza edildiğini söyleyen Vali Tapsız, “İlimizde Karikatür Müzesi açmayı planlıyoruz. Burdur Müzesi arkeoloji müzesi olarak ender müzelerden birisidir. Müzede şu anda 60 bin eser var. Bizim müzeyi görüp daha sonra yurt içi ve yurt dışındaki müzeleri gördükten sonra bizim müzemizin çok zengin olduğunu ve değerli bir müze olduğunu fark ettim. Müzemizde sergilenen Sagalassos ve Hacılar Höyüğü'nden çıkan bazı eserler Marcus Aurelius ve Adrian başta olmak üzere şu anda Belçika Tongeren'deki bir müzede 232 parça eser sergileniyor. Haziran'a kadar devam edecek olan serginin şu anda ziyaretçi sayısı 100 binin üzerindedir” diye konuştu.

”Burdur sadece antik şehirlerden ibaret değil” diyen Vali Tapsız, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türk İslam eserleri de mevcut. İncirhan, Susuz Han, Ulu Camii, Saat Kulesi, Bakibey Konağı, Çelikbaşlar Evi, Taş Oda, Mısırlılar Evi, Piribaşlılar Evi bunların hepsinin tek tek restorasyonu yapılıyor. Şu anda Bakibey Konağı'nın restorasyonu halen devam ediyor. Bakibey Konağının dış cephesi tamamlandı. İkinci bir ihale yapılarak iç cephe yapılacak ve özellikle konağın tefrişi yeniden yapılacak. En son olarak da bahçe tanzimi yapılacak. Çelikbaşlar Evi'ni de Mehmet Akif Ersoy Kültür Evi olarak düzenleyeceğiz. Batı Akdeniz Kalkınma Ajansı'na proje hazırladık ve projemiz onaylandı. En kısa sürede tadilat başlayacak ve Mehmet Akif Ersoy ile ilgili bütün eserlerin ve malzemelerin sergilendiği bir müze olacak. Çelikbaşlar Evi'nin alt katı da restoran olarak hizmet verecek. Yöresel tatların sunulduğu hem içeriye hemd e dışarıya hizmet veren bir restoran şeklinde vatandaşın hizmetine sunulacak. Taşoda'nın Valilik olarak restorasyonu başladık ve halen devam ediyor. Mehmet Akif Ersoy Üniversitesi ile bir protokol imzalayarak tahsisini yaptık. Taşodanın üst kısmını Teke Yöresi Müzesi olarak kullanılacak. Turizm ve Otelcilik Yüksekokulu kuruldu. Taşodanın alt kısmı ise o okulunu uygulama restoran gibi kullanılacak. Bakibey Konağı ve Taş Oda'nın restorasyonları tamamlandıktan sonra ziyaretler ücretli olacak.”

27. Uluslararası Karikatür Yarışması'nda dereceye giren karikatüristlere ödüller Burdur Valisi Süleyman Tapsız, Burdur Belediye Başkanı Sebahattin Akkaya ve protokol mensupları tarafından verildi.

Ödül töreninden sonra Karikatür Sergisi gezildi
Kaynak: İHA