Mezitli Belediyesi 2012 Yılında 24 Km Asfalt Dökecek

Mersin merkez ilçe Mezitli Belediye Başkanı Uğur Yıldırım, 2012 yılı içerisinde 7 km sıcak asfalt, 7 km sathi kaplama asfaltı müteahhit aracılığıyla, 10 km’lik asfalttı da belediye imkanlarıyla dökerek, 2012 yılı içerisinde ilçeye 24 km’lik asfalt dökeceklerini açıkladı.

Mezitli Belediyesi 2012 Yılında 24 Km Asfalt Dökecek
Bu yıl yapacakları çalışmalara ilişkin yazılı bir açıklama yapan Mezitli Belediye Başkanı Yıldırım, ilçede gerçekleştirecekleri 24 km’lik asfalt çalışması 2012 yılı içerisinde 50 bin metrekare karo kaplama ve 5 bin 600 metrekare kilitli parke yapmayı planlandıklarını belirtti.

Mezitli’de hızla artan nüfus yoğunluğunu karşılamak için inşaat sektöründe de paralel bir artış olduğuna dikkat çekin Yıldırım, “23 muhtarlıktan oluşan Mezitli’nin her mahallesi, Doğu, Güneydoğu, İç Anadolu olmak üzere ülkemizin değişik yerlerinden göç almaktadır. Kentimiz, en çok emeklinin yerleşim yeri olarak görülse de yaz mevsiminde tatillerini Mezitli’de geçirmek isteyen vatandaşlarımızın gelmesiyle nüfus yoğunluğunda önemli bir artış olmaktadır” ifadelerini kullandı.

2010-2011 yıllarında alınan inşaat ruhsatlarına, konut ve iş yeri sayılarına bakılacak olursa kentleşmenin hızının rahatlıkla görülebileceğini söyleyen Yıldırım, “2010 yılında bin 505 konut, 373 iş yeri ruhsat alırken, 2011 yılında bu rakam bin 832 konut, 271 işyeridir. Bu yoğun göç oranına rağmen gecekondulaşmanın kentimizde olmadığı görülmektedir. Bu hızlı kentleşmeye paralel olarak belediye hizmetlerinin aksamadan yürütülmesi normal şartlarda imkansız. Fakat bizler göreve geldiğimiz günden bu yana tüm çalışmalarımızı özverili bir şekilde yerine getirdik. Gece, gündüz hafta sonu demeden çalıştık ve hizmetlerin aksamadan devam etmesini sağladık. Bu çalışmalardaki en önemli ayrıntı halkımızla ve mahalle muhtarlarımızla sürekli iletişim içinde olmamızdır. Bir mahallemizde yol sorunu ön plandayken diğer mahallemizde kaldırım veya park çalışması öne çıkıyordu. Bizler bu veriler doğrultusunda titiz bir çalışma yaparak, asfalttan kaldırıma, ağaçlandırmadan parklara kadar yapılması gerekli tüm uygulamaları olması gerektiği şekilde yerine getirdik. Yılsonuna dek yol ve asfalt çalışmaları gece, gündüz, hatta hafta sonu demeden devam ederek, Mezitli’nin her geçen gün daha modern bir kent kimliğine kavuşacaktır” dedi.

Kaynak: İHA