İğdır'da 'tübitak Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı' Düzenlendi

Iğdır'da TÜBİTAK Bilgilendirme ve Eğitim Toplantısı düzenlendi.

Iğdır Üniversitesi Karaağaç Yerleşkesi konferans salonunda düzenlenen toplantıya, Iğdır Üniversitesi Rektör Vekili, Fen Edebiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Vahdettin Çiftçi, İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Şadi Eren, TÜBİTAK TOVAG Yönetim Kurulu Sekreteri Prof. Dr. Cengiz Sancak ve öğrenciler katıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Çiftçi, Iğdır Üniversitesi'nin diğer yeni üniversiteler gibi yapılanma çalışmalarını hızla sürdürdüğünü belirtti.

Çiftçi, Iğdır üniversitesi'nin diğer yeni kurulan birçok üniversiteden farklı olarak sınır komşusu olduğu ülkelerin üniversiteleriyle öğretim üyesi ve öğrenci değişimi anlaşmaları yaptığını ve bilimsel altyapısını güçlendirmeye büyük önem verdiğini söyledi.

TÜBİTAK TOVAG Yönetim Kurulu Sekreteri Prof. Dr. Sancak da, ülkenin ihtiyacı olan bilimsel çalışmaların üretim adresinin üniversiteler olduğunu kaydetti.

Son yıllarda yapılan hamleler ile artan üniversite ve akademisyenlerin bilimsel projeler üretmesini teşvik ve hazırladıkları projeleri desteklemek amacıyla TÜBİTAK olarak çeşitli çalışmalar yaptıklarını ifade eden Sancak, şunları söyledi:

''Bu çalışmalarımızda yeni kurulan üniversitelerimizi pozitif ayrımcılığa tabi tuttuğumuzu da açık yüreklilikle belirtmek istiyorum. Böylelikle yeni üniversitelerimizde var olan bilimsel araştırma potansiyelini harekete geçirmeyi hedefliyoruz. Bu sayede yeni kurulan üniversitelerimizin de akademik olarak dünya üniversiteleri ile boy ölçüşebilecek konuma gelmesini sağlayacağız. Bu sayede Iğdır Üniversitesi Kafkasların ve Doğu Anadolu'nun bilim merkezi olabilecektir.' '
Kaynak: AA