Ereğli’de Gençlik Şöleni ve Halk Bayramı Etkinliği

Zonguldak’ın Ereğli ilçesinde Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği tarafından Gençlik Şöleni ve Halk Bayramı etkinliği düzenlendi.

Ereğli’de Gençlik Şöleni ve Halk Bayramı Etkinliği
Kdz.Ereğli Delihakkı köprü alanı mevkiinde düzenlenen programa; CHP Kdz. Ereğli İlçe Başkanı Hayrettin Kartal, Kdz. Ereğli Devlet Hastanesi doktorlarından Opt. Dr. Recep Erdoğan, Kdz. Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Arslan, yönetim kurulu üyeleri, Türk Kızılay Derneği Kdz. Ereğli Şube Başkanı Yusuf Oktay, Atatürkçü Düşünce Derneği yönetimi, Kdz. Ereğli Muhtarlar Derneği Başkanı Şakir Başol, bazı köy muhtarları ve vatandaşlar katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayan etkinlikte konuşan Kdz. Ereğli Kültürünü Tanıtma, Yayma ve Yaşatma Derneği Başkanı Yusuf Arslan, "Bir ülkenin gerçek anlamda büyümesi ve gelişmesi örgütlü insan sayısıyla doğru orantılıdır. Çünkü örgütlü insanlar verimlidir. Birlikte hareket ettikleri için kaliteli üretip, toplum sorunlarına duyarlılıklarıyla kolay çözüm bulurlar ve böylelikle içinde yaşadığı toplumların sosyal, kültürel ve ekonomik gelişmesine olumlu katkılar yaparak ülkelerini çağdaş ve modern çizgide daha kolay buluştururlar. Dünya ülkelerinden İsveç mükemmelliği böyle yakalamıştır. Zira orada bir İsveç’li en az dört sivil toplum örgütüne üyedir. Hal böyleyken derneklerin çok olduğundan şikayet ettiğimiz Kdz. Ereğli’nin gerek ülke ekonomisine, gerek sosyal ve kültürel zenginlikleriyle birçok ilimizden ilerde olmasını belki de sivil toplum örgütlerinin, ilçemize kattıkları olumlu güzelliklere bağlamak pekte yanlış olmasa gerekir” dedi.

Mayıs ayının en bereketli ay olduğunu belirten Arslan şunları söyledi: “Mayıs ayların en bereketli, en asi, yeri geldi mi en mazlum ve en coşkulu ayıdır. Özgürlüğün ve tam bağımsızlığın, toplumların kaderini etkileyen, geleceği şekillendiren, insanlara coşku ve yaşama lezzet veren ayıdır. Çünkü bu ay daha ilk gününden itibaren dolu dolu başlar ülkemizde yaşayanların gönüllerinde. Emeğe değer verilen, alın terini coşkuyla kutlayan, insanların bir ve beraber olmasını haykıran gün daha ilk baştan onun değil midir? Omuz omuza kutladığımız ve kutlarken zevk aldığımız işçi bayramını bir gün geniş kitlelerle Kdz. Ereğli’de kutlayacağımızın hayalini kuruyoruz. Yine coşkuyla kutladığımız baharın, baharla vücut bulan taze hayatların sembolü olan, insanlara bolluk, bereket, zenginlik sunan dertlerine derman, hastalara şifa veren bitkilerin yeşermesini, hayvanların üremesini, insanların kuvvetlenmesini sağlayan doğanın uyanmasının ilk günü kabul edilen Hıdırellez’in kutlandığı ve tek kültüre mal edilemeyecek olan, Hz. Hızır ve Hz. İlyas Peygamberlerimizin yeryüzünde buluştuklarına inanılan gün Mayıs ayı içerisindedir. Yine bundan 40 yıl önce ülkemiz de Emperyalizme 'dur' diyen, sadece tek dertleri ulusumuzun tam bağımsızlığını olan, davalarından taviz vermeyen, bu günde fikirlerinin doğruluğu ile kitlere yön veren üç fidanımızın Deniz Gezmiş, Mahir Çayan ve Yusuf Aslan’ın idam edilişi canlanır gözümüzde. Mayıs ayı bu özelliğiyle aile kavramını bizlere hatırlatıp bizleri birbirimize kopmayasıya kenetlemez mi? Daha geçen hafta çiftçi bayramımızı kutladık.

Her yıl Türk milletinin gözleri önünde gençlerin yetenek ve kabiliyetlerini sergiledikleri bayram, atamızın, 19 Mayıs 1919'da Türk milletine ve gençliğine güvenerek savaşa atıldığı günü bizim idrak etmemizi sağlıyordu ve biz bu inançla Ulu Önder Mustafa Kemal’in Türk gençliğine armağan ettiği Gençlik ve Spor Bayramını her 19 Mayıs'ta coşkuyla kutluyorduk. Bu bayram Atatürk’ü çok iyi özümsemiş, onun amaçlarını iyi kavramış ve inkılaplarını korumaya söz vermiş Türk gençliğinin kutladığı bayramdır ve öyle kalıp dün olduğu gibi yağmura aldırmadan tüm ülkemizde kutlanmaya devam edecektir” Derneğin çalışmaları ile ilgili bilgiler veren Arslan, "Yine bu ay Derneğimiz ve bizler için çok önemlidir. Zira iki sene önce bugün 16 genç ve dinamik arkadaş köylerinin sorularına çözüm bulabilmek ve seslerini duyurabilmek, kırsal ve kent insanının birlikte hareket etmesini sağlamak ve geleceğe beraber umutlu bakması düşüncesi ile Kdz. Ereğli Kültürünü Tanıtma ve Yayma ve Yaşatma Derneğini kurdular ve iki seneden beri gerçekten çok renkli ve sesli bir şehir olan Kdz Ereğlide kültürlerini tanıtma ve anlatma adına güzel çalışmalara beraberce imza atılar. İnanıyoruz ki daha güzel günler beraberce kutlayacağımız daha nice etkinlik ve yıllarımız olacak, bu güzel dernekte başkanı olmakla övündüğüm bu güzel arkadaşlardan affını isteyerek, yeni arkadaşlarımızdaki coşku ve heyecanın devam etmesini arzu ederek ve her zaman onlarla beraber hareket edeceğimin bilinmesini dileyerek arkadaşlarıma bayrağı alnımızın akıyla devredip, toplumumuza daha güzel hizmet etme anlayışıyla onlara veda ediyorum" diye konuştu.

Konuşmaların ardından derneğe destek verenlere teşekkür plaketi ve belgesi takdim edildi. Gençlik Şöleni ve Halk Bayramı dolayısıyla hazırlanan pasta ise katılımcılar tarafından kesildi. Etkinlikte ayrıca katılımcılara çeşitli ikramlarda bulunulurken, çocuklara da oyuncaklar hediye edildi

Kaynak: İHA