Ana Okulu Öğrencileri’nden Valiye Ziyaret

Kars’ta Anaokullarını temsilen seçilen öğrenciler, Vali Ahmet Kara’yı makamında ziyeret etti.

Ana Okulu Öğrencileri’nden Valiye Ziyaret
7’nci ‘Çocuk Şenliği ve Festivali’ etkinlikleri kapsamında anasını öğrencileri, öğretmenleri ve Anasınıfları Komisyon Başkanı Hasan Demir, Vali Ahmet Kara’yı makamında ziyeret ederken, minik öğtrenciler Kara’ya çiçek verdi.

Vali Kara’da öğrencilere çeşitli hediyeler verdi. Vali Kara’yı ziyeret eden öğrencilerinden Ömer, kendisine verilen hediye paketi içerisinde araba olduğunu görünce ‘Vali ve öğretmenlerinin yanında oh araba’ diyerek sevinmesi biranda kahkahalara neden oldu.

Yaptığı hiperaktif davranışlar dikkatleri üzerine çekmesini başaran küçük Ömer’in okulda da çok becerikli ve başarılı olduğu ortaya çıktı.

Minik öğrencilerin kendisini ziyeret etmelerinden memnun olduğunu ifade eden Vali Ahmet Kara; “Yıl sonu çocuk şenliği için anaokullarının temsili öğrencileri öğretmenleriyle birlikte valiliğimizi ziyaret etmişlerdir. Çiçek takdim ettiler bize teşekkür ediyorum kendilerine . Bizim hem kültürümüzde vardır. Biliyorsunuz, inancımıza göre eğitim beşikten mezara kadardır. Eğitimin aslında yaşı yoktur. Şu yaşta başlar bu yaşta başlar diye bir yaşı yoktur. Eğitim doğumdan itibaren başlar, bu anne baba eğitimi olur, okul eğitimi olur. Çevre eğitim olur ama mutlaka eğitimin devam etmesi lazım eğitim hayat boyu devam eder” dedi.

BİZİM ZAMANIMIZDA ANAOKULLARI BU KADAR YOKTU

Kendilerinin döneminde ana okullarının sadece geri kalmış yöreklerde ve gece kondu bölgelerinde olduğuna dikkat çeken Kara; “Şimdi bizde de bu anaokulları eskiden çok fazla yoktu. Bizim zamanımızda bu ana okulları sadece geri kalmış yörelerde sadece gece konudu bölgelerinde o çocukların sosyal çevrelerini diğer çocukların seviyelerini diğer çocukların ilkokula başladıklarında diğer çocuklarla eşit hale getirmek için gece kondu bölgelerinde ana okulu açılırdı. Ama sonradan anlaşıldıki ana okulları artık eğitimin bir parçası olarak, bütün ilköğretim çağına gelmiş çocuklar ana okulu eğitiminden geçmeleri gerektiği yönünde eğitimciler o kaanate vardılarki, şimdi ana okulu miktarını artıyoruz. Mesela 2001 yılında yüzde 1 değilken, şimdi yüzde 40 seviyesinde ana okullarımızn, yani ilköğretime başlayacak öğrencilerimizin yüzde 40’ı ana okulu eğitiminden geçiyor” diye konuştu.

Bir süre öğretmen ve öğrencilerden konuşan Vali Kara, minik öğrencilere çikolata ikramında bulundu. Kara çocuklara çeşitli hediyelerde verdi. Vali Kara’yı ziyaret eden minik öğrenciler ve beraberindekiler daha sonra valilikten ayrıldılar.

7’NCİ ‘ÇOCUK ŞENLİĞİ VE FESTİVALİ’ KAPSAMINDA MİNİK ÖĞRENCİLERDEN KORTEJ YÜRÜYÜŞÜ YAPTI

Öte yandan 7’nci ‘Çocuk Şenliği ve Festivali’ etkinlikleri kapsamında kortej yürüyü yapıldı. Valilik önünden başlayan kortej yürüyüşünde elinde dövizler bulunan minik öğrenciler, sırasıyla Faikbey Caddesi, Kazımpaşa Caddesi, Halitpaşa Caddesi, Atatürk Caddesiyle devam ederek vilayet önüne kadar yürüdüler.

Yürüyüşe Milli Eğitim Müdürü Yıldırım Alkış, Milli Eğitim Müdür Yardımcısı Harun Yenice, öğretmenler, öğrenciler ve öğrenci velileride eşlik etti .
Kaynak: İHA