Keçiören Belediyesi'nden Engellilere Yönelik Etkinlikler

Ankara'nın Keçiören Belediyesi, Engelliler Haftası dolayısıyla birçok faaliyet gerçekleştirdi.

Keçiören Belediyesi, faaliyetleri Keçiören Kaymakamlığı, Herkes İçin Spor Federasyonu, Otizm Vakfı, Ankara Off-Road Kulübü, Aktif Felsefe Derneği, Puratos Gıda ve Türkiye Özürlüler Eğitim ve Dayanışma Vakfı işbirliği ile düzenledi.

Ülke nüfusunun yüzde 8'ini teşkil eden engellilerin sorunlarına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak amacıyla çeşitli etkinliklerin düzenlendiği Engelliler Haftası'nda Keçiören Belediyesi, programlarına Fatih Stadı'ndaki festivalle başladı.

Engelli çocuklar için hazırlanan alanda doyasıya eğlenen çocuklara çeşitli hediyeler verildi.

Belediye hizmet binasının arkasından başlayarak off-road arabalarıyla Keçiören turu atan çocuklar, oluşturulan 'Özel Çocuklar Hatıra Ormanı' için fidan dikti. Fidan dikiminden sonra piknik yapan çocuklar off-road araçlarıyla Keçiören turunu tamamladı. Estergon Kalesi Ören Köşk Salonu'nda gerçekleştirilen 'Anne Sana Pasta Yaptım' etkinliğinde engelli çocuklar, pasta ustalarının yardımlarıyla annelerine pasta yaptı. Etkinliklerle ilgili konuşan Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak, "Engellilerin hayatını kolaylaştırmak için birçok şey yapıyoruz. Öncelikle binalarda asansör ve bina girişlerinde engelli rampalarını zorunlu kıldık. Çalışmalarımızı TSE standartlarına uygun şekilde yürütüyoruz. Aynı çalışma kapsamında Ankara'da ilk defa olarak kaldırımları tümüyle engelli vatandaşların kullanımına uygun tarzda düzenlemeler yaptık. Ayrıca engelli vatandaşlarımıza iş imkanı sağlama amacıyla Engelli İstihdamına Destek Birimi oluşturduk. Bu birim, işverenlere rehberlik ederek işverenlerle engelli vatandaşlarımızı buluşturmak için aracılık yapıyor. İş yerlerinin, engellilerin çalışmasına uygunluğunu kontrol eden birim, aynı zamanda engellilerin işveren ve çalışma arkadaşları ile olası problemlerine çözüm önerileri getirerek uyum sürecini de hızlandırıyor." dedi.

Başkan Ak, bütün bu hizmetlerin haricinde engelli vatandaşların sosyal yaşamlarını renklendirecek aktivitelerin de aralıksız sürdürüleceğini kaydetti.