Hızırbey Türbesi Restorasyonla Yeniden Canlanacak

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, Bafra'nın Çetinkaya beldesinde bulunan Hızırbey Türbesi’ndeki restorasyon ve çevre düzenleme çalışmalarını yerinde inceledi.

Demir, türbe ve etrafında yapılan restorasyonla tarihin yeniden canlanacağını söyledi.

AK Parti Samsun Milletvekili Cemal Yılmaz Demir, beraberindeki AK Parti İl Başkanı Osman Çetinkaya, Bafra Belediye Başkanı Zihni Şahin, AK Parti Bafra İlçe Başkanı Tuncay Yurduseven, Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, İl Genel Meclis üyeleri ve partililerle, 14. yüzyılda yaşadığı belirtilen Hızır Bey'in türbesinde incelemelerde bulundu. Kümbettepe mevkiinde bulunan türbenin etrafındaki hamam, mescit ve mesire alanını gezerek bilgi alan Cemal Yılmaz Demir, "Hızırbey Türbesi'nde eski Bafra beylerinden Candaroğlu İsfendiyar Bey'in oğlu Hızır Bey’in mezarı bulunduğu belirtiliyor. Yapılan çalışmalarla bölgede tarih yeniden canlanırken, vatandaşlara da mesire alanı oluşturuluyor. Bu tür çalışmaları çok önemsiyorum. Gelecek insanlar tarihi öğrenirken, ailesi, eşi ve dostuyla pikniğini de yapabilecek. Projede emeği geçenleri kutluyorum." dedi.

Milletvekili Demir, alan üzerinde bir mescit inşa edilmesi gerektiğini de belirterek, "Buranın mescit ihtiyacını da ben karşılayacağım. Merhum babam Hacı Cemal Demir'in anısına bir mescit yapayım. Projesini hazırlatıp, en kısa sürede çalışmalarına başlarız. Bölgede yapılan bu önemli çalışmanın eksik kalan yanını da ben tamamlamış olayım." diye konuştu.

Çetinkaya Belediye Başkanı Hadi Sezer, projeyi haziran ayı sonuna kadar tamamlamayı planladıklarını belirterek, "Yol düzenleme çalışmaları da sürüyor. En kısa sürede yolun da tamamlanarak insanların buraya kolay ulaşımını sağlayacağız. Yöremizdeki turizmi geliştirecek olan bu projeyle tarihe de bir nevi ışık tutmuş olacağız. Projemizi gerçekleştirmede emeği geçen herkese teşekkür ediyorum." ifadelerini kullandı .