Paraşütçüler BAÜ'nün 20. Kuruluş Yılı Etkinliklerinde Gösteri Yaptı

Balıkesir Üniversitesi (BAÜ), kuruluşunun 20. yılını çeşitli etkinliklerle kutluyor.

Paraşütçüler BAÜ'nün 20. Kuruluş Yılı Etkinliklerinde Gösteri Yaptı
20. Yıl Bahar Şenlikleri, Çağış Kampüsü'nde başladı.

2-4 Mayıs 2012 arasında devam edecek etkinlikler kapsamında Türk Hava Kurumu (THK) Balıkesir Şubesi Paraşüt Takımı gösteri yaptı. BAÜ'nün 20. kuruluş yılı kutlamaları ve Bahar Şenlikleri törenle başladı.

Çağış Kampüsü'nde düzenlenen törene Rektör Mahir Alkan, Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon ve Okular Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, Emniyet Müdürü Ömer Aydın, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Engin Sancı, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü İlhan Aslan, öğrenciler ve davetliler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklâl Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende konuşan Rektör Alkan, üç gün sürecek şenliklerde öğrencilerle vatandaşların kültür, sanat, spor ve müzik etkinlikleriyle biraraya geleceğini söyledi.

Bünyesinde 9 fakülte, 5 enstitü, 6 yüksekokul, 16 meslek yüksekokulu bulunan BAÜ'de 35 bin öğrencinin öğrenim gördüğünü belirten Alkan, 20. yıl etkinlikleri ve bahar şenlikleriyle şehirle bütünleşmek istediklerini kaydetti.

Şenlikler kapsamında yoğun bir etkinlik programı düzenlendeğini ifade eden Alkan, "Üniversite yönetimi olarak öğrencilerimizin eğitimleri boyunca teknik, teorik ve pratik donanım elde etmelerinin yanında sosyal gelişimlerine de büyük önem veriyoruz. Bu anlamda yıl boyunca farklı konularda çok sayıda etkinlik düzenliyoruz." dedi.

Konuşmanın ardından geçen günlerde Samsun'da düzenlenen üniversiteler arası folklor yarışmalarında birinci olan BAÜ ekibinin gösterisi beğeni topladı. Etkinlikler kapsamında THK Balıkesir Şubesi Paraşüt Takımı'nın gösterisi ilgiyle seyredildi. Paraşütçüler, kampüs içerisinde bulunan halı sahaya indi. Üniversite semalarında uçan THK uçağından atlayan biri kadın dört paraşütçü, nokta inişlerini başarıyla yaptı. Paraşütçülerin Türk bayrağı ile yaptığı iniş ise büyük alkış aldı. Paraşüt gösterisinin ardından protokol üyeleri kurdele kesti. Üniversitenin akademik birimleri, öğrenci toplulukları, çeşitli resmi ve sivil toplum kuruluşlarının açmış olduğu stantları gezdiler. Nijerya ve Azerbaycanlı öğrencilerin açmış olduğu stantlar büyük ilgi gördü. Şenlikler süresince vatandaşların Çağış Kampüsü'ne ulaşımının sağlanması için Balıkesir Toplu Taşıma Merkezi ve Necatibey Eğitim Fakültesi'nden ücretsiz otobüs seferleri düzenlenecek. İlçelerdeki BAÜ'lü öğrenciler de şenlik heyecanına ortak olmak için ücretsiz otobüslerle Balıkesir'e gelecek. Kampüs şenlik alanında, üniversitede yer alan öğrenci toplulukları ve Balıkesir'deki bazı kültürel ve sportif gruplar, çeşitli spor yarışmaları düzenleyecek. Ayrıca müzik ve halk oyunları sunumları yapılacak, çeşitli sergiler açılacak. Şenlikler kamsamında bugün Kültür ve Turizm Bakanlığı Güzel Sanatlar Genel Müdürlüğü Anadolu Müzik Grubu konser verecek. 3 Mayıs Perşembe günü KOLPA grubu sahne alacak. Mustafa Ceceli konseriyle şenlikler sona erecek. Bütün konserleri, öğrenciler ve Balıkesir halkı ücretsiz dinleyebilecek .