Kulüp Başkan Vekili Özdemir Açıklama Yaptı

Fenerbahçe Kulübü Başkan Vekili Nihat Özdemir, Türkiye Futbol Federasyonu'nun aldığı son kararların ardından bazı çevrelerin yaptığı eleştirilere tepki gösterdi.

Nihat Özdemir, Fenerbahçe Şükrü Saracoğlu Stadı 1907 Tribünü'nde düzenlenen ve yönetim kurulu üyelerinin de katıldığı basın toplantısında yaptığı açıklamada, TFF kararları sonrasında bazı çevrelerin eleştiriler yaptıklarını ifade ederek, şöyle konuştu:

''Şimdi TFF'nin aldığı son kararların ardından yine malum çevreler ve basındaki uzantılarının yaygara yapmaya başladıklarını görüyoruz. Kimse kusura bakmasın, tane tane söyleyeceğim. Bunlar; Fenerbahçe ile spor sahalarında başa çıkamayacaklarını anlayanların beyhude çırpınışlarıdır. Savunma hakkına, masumiyet karinesine zerre kadar saygısı olmayanların son hezeyanlarıdır. Her gün kupa isteyerek kupa alabileceklerini sananların rüyalarıdır. Adalet bekçiliği yapmaya çalışanların hukuka adalete zerre kadar saygı göstermediklerinin en net işaretidir. Hep söyledik, bir kez daha söylüyoruz. Fenerbahçe camiası bu yapılanları asla ama asla unutmayacaktır. Taraftarımız rahat olsun, zaman ve hukuki süreç bizi haklı çıkaracaktır.''

Teknik direktör Aykut Kocaman ve futbolculara teşekkür eden Özdemir, ''Burada yeri gelmişken tüm çabalarımız, alın terimiz lekelenmeye çalışılırken teknik direktörümüz, gol kralımız, kaptanımız ama her şeyden önce camiamızın evladı Aykut Kocaman'a ve onun nezdinde tüm futbolcu kardeşlerimize, Fenerbahçe camiası adına yürek dolusu teşekkür ediyorum. Amatör branşlarda bizlere kupalar getiren şampiyonlular yaşatan Fenerbahçe formasını helal terleri ve emekleri ile terleten tüm sporcularımıza da sizlerin huzurunda bizlere yaşattıkları başarılar ve gururlar için teşekkür etmek istiyoruz. Fenerbahçe Yönetim Kurulu olarak onları tüm kalbimizle alkışlıyoruz'' ifadelerini kullandı.

Özdemir, sarı-lacivertli taraftarlara da değinerek, ''Bu süreçte hem bizlere hem de sporcularımıza bu gücü veren taraftarlarımız ve onların desteği olmuştur. Taraftarımızın gösterdiği müthiş direniş ve kenetlenme bu süreç boyunca hepimizi ayakta tutmuştur. Onlar da kulüplerine, takımlarına olan inançları ve destekleriyle şimdiden tarihe geçmişlerdir. Hepsine yönetim kurulumuz adına teşekkürlerimizi iletiyorum'' dedi.

-''3 büyük rakibin toplamı kadar değere sahiptir''-

Fenerbahçe Spor Kulübü'nün taraftarı ile kenetlenerek elde ettiği bu başarıların tesadüf olmadığını kaydeden Özdemir, şöyle devam etti:

''Tüm bu başarılar saygıdeğer başkanımız Sayın Aziz Yıldırım'ın vizyonu ve yönetim kurulumuzun çalışmaları neticesinde gerçekleşmiştir. Kalıcı sportif başarıların, ancak güçlü ve sağlam ekonomik bir yapı ile olabileceğini gören başkanımız önderliğinde, bugün Fenerbahçe Spor Kulübü sponsorluk gelirlerinde, kombine bilet satışı gelirlerinde, taraftar mağazaları Fenerium'un satış rakamlarında, GSM hizmeti veren Fenercell'in rakiplerine göre abone sayısı ve gelir rakamlarında, açık ara öndedir. Fenerbahçe Spor Kulübü, yaşanan tüm olumsuzluklara ve üzerine atılmaya çalışılan lekelere karşın piyasa değeri olarak neredeyse 3 büyük rakibin toplamı kadar bir değere sahiptir. Bu ekonomik gücün getirdiği yatırımlar neticesinde Fenerbahçe Spor Kulübü son 5 yılda tüm şubelerde büyük başarılara imza atmıştır. Fenerbahçe'nin tüm branşlardaki tüm takımları , son 5 yılda, Dünya, Avrupa, Balkan, Türkiye Ligi, Türkiye Kupası, Süper Kupa, Cumhurbaşkanlığı Kupası, Türkiye şampiyonları olmak üzere toplam 297 kupa kazandı. Bununla birlikte son olimpiyatlarda da olduğu gibi, bu yaz düzenlenecek olimpiyatlarda ülkemizi en çok Fenerbahçe Spor Kulübü'nün sporcuları temsil edecek ve bizlere ulusal başarılar kazandıracaklardır.''

-''Başkanımız ve yöneticilerimiz tutuksuz yargılanmalı''-

Cezaevinde bulunan kulüp başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticilere de değinen Nihat Özdemir, şunları kaydetti:

''Bu başarılar, Aziz Yıldırım gibi bir spor adamının çalışma arkadaşları ile birlikte adeta hayatını Fenerbahçe Spor Kulübü'ne ve Türk sporuna adaması sonucu ortaya çıkmıştır. Ancak bugün başkanımızın Türk sporuna yaptığı hizmetlere karşın bizlere reva görülen muamele ve içinde bulunduğumuz durum, vicdanları yaralamaktadır. Tekrar ediyorum; Başkanımız Aziz Yıldırım ve yöneticilerimiz tutuksuz yargılanmayı hak etmektedirler. Gerekli mercilerin bir an önce bu yönde karar almalarını talep ediyor ve Türk adaletine olan sonsuz inancımızla bu kararı bekliyoruz.''

-CAS Davası-

CAS Davası ile ilgili açıklamalarda da bulanan Özdemir, sözlerini şöyle sürdürdü:

''Bilindiği üzere, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak, UEFA'ya ve TFF'ye karşı, Şampiyonlar Ligi'nden 2011/2012 sezonunda men edilmemiz nedeniyle, Uluslararası Spor Tahkim Mahkemesi CAS'ta, 1 Eylül 2011 tarihinde bir dava açmıştık. Konusu ülkemizde yürütülmekte olan şike soruşturmasının dışında, kulübümüzün savunma hakkı gözetilmeden cezalandırılmasına ilişkin olan bu davamız sürecinde, kapalı kapılar arkasında kalmış bir takım gerçeklere, bilgi, belge ve savunma beyanlarına ulaşmıştık. Ancak geldiğimiz noktada, hem ülkemizin menfaatleri ışığında, hem de uzun süredir Türk futbolunu işgal eden ve artık tıkanma noktasına gelmiş bu sorunun çözümüne katkı sağlamak adına, Fenerbahçe Spor Kulübü olarak söz konusu davamızı geçtiğimiz hafta itibarıyla geri çektik. Ne var ki, Fenerbahçe olarak sergilediğimiz bu olgunluğun dahi farklı noktalara nasıl çekilmeye çalışıldığını, şike soruşturması sürecinin başından beri kara propaganda yapmaktan başka bir görevi olmayan mihraklar tarafından nasıl yanlış anlatılmaya çalışıldığını esefle takip ediyoruz.

TFF'nin pazartesi günü açıklamış olduğu kararlar ışığında, artık bağımsız hukuk kurullarına intikal etmiş bu konuda, işletilecek yargı süreçlerini etkilemeye yönelik her türlü girişimden kaçındık, kaçınacağız ve bu konuda diğer kulüplerin de gerekli hassasiyeti gözetmelerini bekliyoruz. Süreci en başından bu yana yöneticilerimiz ve hukuk ekibimiz muhataplarımızla, kulübümüzün ve ülkemizin menfaatlerini sonuna kadar gözeterek yürüttüğümüzden kimsenin şüphesi olmasın. Bu kararın hem ülkemiz hem de kulübümüz adına hayırlı olacağına eminiz.''

Basın toplantısında daha sonra soru-cevap bölümüne geçildi.

Kaynak: AA