Hamutculuk Yapan Esnafa 30 Gün Kapatma Cezası

Bodrum’da yaklaşan turizm sezonu öncesinde yapılan değerlendirme toplantısında hanutçuluk yapan esnafa 30 gün işyeri kapama cezası verilmesi kararlaştırıldı.

Hamutculuk Yapan Esnafa 30 Gün Kapatma Cezası
Bodrum İlçe Emniyet Müdürlüğü, esnafla bir araya gelip yaz sezonunda yaşanan tatsız olayları tartıştı. Açık havada gerçekleşen toplantıya İlçe Emniyet Müdür Ömer Akgün, Bodrum Belediye Başkan vekili Kemal Orman, emniyet müdür yardımcıları, şube müdürleri ve çok sayıda Bodrum esnafı katıldı.

Esnaf turizm sezonu öncesi Emniyet Müdürü Ömer Akgün’e yaz sezonunda yaşanan olayları ve sıkıntılarını anlattı. Özellikle hamutçuluk konusunda dert yanan esnaf, bu soruna artık çözüm bulunmasını istedi. Her sene bu konuda kendilerine söz verildiğini ancak bir türlü sonuca varılamadığını söyleyen esnaflar, yeni sezon öncesi sıkı tedbirler alınmasını istedi.

İlçe Emniyet Müdürü Ömer Akgün ise, bu konuda çok hassas davrandığını belirterek, ‘’Konu ile ilgili Valilik ve Kaymakamlık son derece hassas ve duyarlılar. Biz kanunların verdiği yetkileri sonuna kadar kullanacağız. Bu konuda polis vazife ve Salahiyet Kanunu ile Kabahatler Kanununda geçen ilgili maddelerce yasal işlemlerimizi yapacağız. Ayrıca Bitez, Gümbet gibi kritik noktalarda ikişer üçer kişilik timler oluşturacağız. Bu konuda Polisin tek başına yeterli olmaz, esnaflar duyarlı olması ve üzerlerine düşen görevleri yapmalıdır. Mülki Amirin önüne sunacağımız dosyada hamutçuluk yapan ve çevreye rahatsızlık veren şahısların dükkanlarını 30 gün boyunca kapatma cezası verilmesi için çalışmalarımızı yapacağız’’ dedi.

Bodrum Belediye Başkan vekili Kemal Orman bu konu ile ilgili bütün ekiplerimiz sonuna kadar mücadele edeceğini ifade ederek’’ bizim bütün çalışanlarımız bu konunun takipçisidir, yasa ve yaptırımları sonuna kadar kullanacağız’’ dedi.

Esnaflar aydınlatması yetersiz olan bazı sokaklar ile Atatürk Caddesinde bulunan Demiröz pasajının gece ilerleyen saatlerde girilemez bir yer olduğunu, kimliği belirsiz sarhoş kişilerin mesken tuttuğunu iddia etti. Emniyet Müdürü Ömer Akgün, esnaftan gelen şikayetleri not alarak gerekenin yapılacağını belirtti.

Kaynak: İHA