Dünyanın Önde Gelen Hava Akrobasi Timlerinden Türk Yıldızları, Malatya Kayısı Festivali'nde Gösteri Yapacak

Dünyanın önde gelen hava akrobasi timlerinden Türk Yıldızları, Malatya Kayısı Festivali'nde gösteri yapmaya hazırlanıyor.

Türk Yıldızları 7 Numara Solu Pilotu Yüzbaşı Murat Doğan ve 2 Numaralı Pilot Üsteğmen Burak Tunç, Malatya Vali Yardımcısı Şükrü Özcan'ın başkanlığındaki gösteri koordinasyon toplantısına katıldı.

Vali Yardımcısı Özcan, toplantıda yaptığı konuşmada, dünyanın önde gelen hava akrobasi timlerinden olan Türk Yıldızları'nın Malatya Valiliği'nin yapmış olduğu davete olumlu cevap verdiğini, 8 Temmuz 2012 tarihinde Malatya'da bir gösteri yapacağını söyledi.

Toplantıda Malatya'daki konuya ilişkin kurum ve kuruluşların görev dağılımını yapacaklarını kaydeden Özcan, Kayısı Festivali'nin yapıldığı tarihlere denk gelecek olan gösterilerin festivalin de gerçekleştirileceği Mişmiş Park'ta yapılacağını bildirdi.

''Festivalin Türk Yıldızları ile taçlandırılmış olması Malatya için onur verici'' diyen Özcan, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'na bu konuda verdiği destek için teşekkür etti.

Yüzbaşı Murat Doğan da 8 Temmuz'da Malatya'da seri bir şekilde bindirmeli gösteriler yapacaklarını ifade ederek, Mişmiş Park'a gidip ön arazi incelemesini de yaptıklarını vurguladı.

Doğan, ''Amacımız, Türkiye'de gösterilerimiz açısından izlenmedik yer kalmasın. Her ilimizde, mümkünse her ilçemize ulaşıp, tüm halkımıza Türk Yıldızları'nı, Hava Kuvvetleri Komutanlığı'nı, silahlı kuvvetleri ve genel kapsam olarak da Türkiye Cumhuriyeti'ni anlatmak, tanıtmak'' dedi.

Türk Yıldızları'nın 1992 yılında kurulduğunu kaydeden Doğan, ''20'inci kuruluş yılımız dolayısıyla 20'si Türkiye içerisinde olmak üzere 34 gösteri planladık. Halkımızdan gelen talep üzerine bunun sayısı biraz daha arttı. Bu bizleri daha çok memnun etti'' diye konuştu.

-Yurt içi ve yurt dışında 240 gösteri yaptılar-

Doğan, yurt içi ve yurt dışında 240 farklı noktada gösteri yaptıklarına vurgu yaparak amaçlarının bu sayıyı daha çok artırmak olduğunu bildirdi.

''Dünya tarihinde en büyük izleyici kitlesini yakalama rekorumuz var'' diyen Doğan, Azerbaycan'da yapılan gösteride yaklaşık 1 milyon seyirci topladıklarını kaydetti.

Kaynak: AA