Balıkesir'de Süt Uygulaması Sorunsuz Başladı

Milli Eğitim Bakanlığının sorumluluğunda Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı ile Sağlık Bakanlığınca ortak yürütülen "Okul Sütü Akıl Küpü" isimli ilköğretim okullarındaki süt uygulaması Balıkesir'de sorunsuz başladı.

Balıkesir'de Süt Uygulaması Sorunsuz Başladı
7 milyon öğrenciye her gün dağıtılması planlanan uygulama kapsamında Balıkesir'deki ilköğretim okullarında da öğrenciler okulda süt içti. Merkez Ercan Kıvrak İlköğretim Okulunda düzenlenen törene katılan Balıkesir Vali vekili Selda Dural, daire müdürleriyle birlikte öğrencilere süt dağıttı.

Süt dağıtım törenine Vali vekili Selda Dural, Milli Eğitimi Müdürü İbrahim Aydın, Sağlık Müdürü Hasan Yılmaz, Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Engin Sancı katıldı.

İlköğretim 5. sınıfa kadar olan öğrenciler ikram edilen sütleri severek içtiler. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı ve Sağlık Bakanlığının ortaklaşa yürüttüğü süt projesi kapsamında Ercan Kıvrak İlköğretim Okulu’nda eğitim gören ana sınıfı, ilköğretim 1, 2, 3, 4, ve 5. sınıf öğrencileri sınıflarında dağıtımı yapılan sütleri içti. Tüm Türkiye’de aynı anda başlatılan kampanyayla ilgili konuşan vali vekili Selda Dural, projenin birden fazla faydasının olduğunu söyledi.

Selda Dural, öncelikle süt tüketiminin artırılmasının sağlandığını söyledi.

Bayan vali vekili Dural, "Ülkemiz tarım ve hayvancılıkta dünyanın sayılı ülkelerinden birisi. Balıkesir ise ülkemizde süt üretiminde lider il durumunda. Buna rağmen süt tüketimi gerek ülkemizde gerekse ilimizde üretime kıyasla düşük. Bu proje ile öncelikle çocuklarımızın gelişiminde çok önemli bir besin maddesi olan süt tüketiminin artması sağlanacak, çocuklarımız sağlıklı ve temiz süt içme olanağına sahip olacak. Aynı zamanda süt arz ve talebi arasında zaman zaman yaşanan dalgalanma ve fiyat değişikliklerinin önüne geçilecektir. Süt dağıtımı anaokulundan başlayarak ilköğretim okullarının 1,2,3,4,5. sınıflarında okuyan öğrencilerimize hafta içi hergün olacak biçimde dağıtılacak. Projenin ülkemize ve ilimize hayırlı olmasını diliyorum" dedi.

"AİLELERDEN ALERJİLERİ OLUP OLMADIĞINI ÖĞRENDİK"
Ercan Kıvrak İlköğretim Okulu müdürü Özdemir Camkaya, bundan böyle haftanın 5 günü ders başlamadan önce anasınıftan 5. sınıfa kadar tüm öğrencilere süt dağıtacaklarını söyledi.

Türkiye'nin değişik illerinde yaşanan süt zehirlenmeleriyle ilgili haberlerin üzücü olduğunu belirten müdür Camkaya, zehirlenmeden ziyade vücudun süte gösterdiği alerjik reaksiyonun olabileceğini tahmin ettiklerini ve bunun için de bugünkü süt dağıtımından önce ailelerle görüşüp çocukların süte alerjilerinin olup olmadığını öğrendiklerini açıkladı.

Bu nedenle de hiçbir aksiliğin yaşanmadığını belirten okul müdürü Özdemir Camkaya, "Bundan sonra haftanın 5 günü ders başlamadan önce çocuklarımıza süt dağıtacağız. Önce çocukların ailelerinden alerjileri olup olmadığını öğrendik, bugün de dağıtıma başladık. Daha sağlıklı bir nesil için sütün önemi çok büyük" dedi.

Kaynak: İHA