TAV Çalışanlarının Resimlediği 2011 Faaliyet Raporu’nu Yayınladı

Geçen yıl finansallarını dansla buluşturup New York’tan dünya birinciliğiyle dönen TAV Havalimanları Holding, çalışanlarının resimlediği 2011 Faaliyet Raporu’nu yayınladı.

Havalimanı işletmesinin her alanında entegre hizmet sunan TAV Havalimanları “hizmet sanatı” sloganıyla her yıl sanatın bir dalını finansallarla buluşturmaya devam ediyor.

Havalimanı işletmeciliğinde küresel bir marka olan TAV Havalimanları, 2011 Faaliyet Raporu’nu çalışanlarının gözünden renkli karelerle oluşturdu. TAV Resim Atölyesi’ne katılımcılarının ressam Köksal Çiftçi yönetiminde gerçekleştirdiği üç aylık çalışmanın sonucunda TAV Havalimanları’nı başarıya ulaştıran faaliyet alanları tuvale aktarıldı.

TAV Havalimanları Yatırımcı İlişkileri Koordinatörü Nursel İlgen “Yatırımcı İlişkileri olarak gerçekleştirdiğimiz faaliyetlerin tümünde yenilikçi ve dinamik bir bakış açısını benimsiyor ve geri bildirimlere büyük önem veriyoruz. Bu yaklaşım ile halka arzdan bu yana faaliyet raporu konusunda da daima daha iyisi ve daha yenisi nasıl olabilir diye çalışıyoruz. Bu yıl, geçtiğimiz yıllardan farklı bir yapılandırmaya giderek faaliyet raporunu 2011 yılı faaliyetlerinin anlatıldığı bölüm, sürdürülebilirlik ve kurumsal yönetim ile finansal tablolar olmak üzere birbirinden bağımısız üç ayrı kitap olarak tasarladık ve tüm paydaşlarımızın beğenisine sunduk. Ayrıca rapor içindeki metinleri geçen senelere göre çok kısalttık ve daha görsel bir anlatım tarzını benimsedik. Böylece sadece finans piyasası katılımcılarına hitap etmeyen, tüm paydaşlarımızın son derece kolay bir şekilde anlayacağı ve okuyacağı bir raporumuz oldu” dedi.

TAV Havalimanları Kurumsal İletişim Koordinatörü Bengi Vargül “Küresel bir marka haline gelirken TAV’ın en önemli başarısı farklı düşünebilmeyi ve sahip olduğu yaratıcı kapasiteyi hayata geçirebilmesi oldu. Başlangıçtan bu yana kültür ve sanata verdiğimiz destekten hareketle, geleneksel faaliyet raporu formatını dönüştürdük ve çalışanlarımızın katılımıyla finansallarımızı sanatla buluşturduk. ‘Hizmet sanatı’ felsefemizi edebiyat, müzik ve dansın ardından bu kez de resimle aktardık. İki yıldır beş farklı dalda 500’e yakın çalışanımızı sanatla buluşturduğumuz TAV Atölye’de ortaya çıkan birikimi faaliyet raporuna aktararak güçlü bir sinerji yarattık. Bu yıl da güçlü ve yaratıcı bir fikir, bunu gerçekleştirme cesareti ve katılımcı bir süreçle yeni ve keyifli bir çalışma ortaya çıkartmanın gururunu yaşıyoruz” diye konuştu.

TAV Havalimanları, 2010’da ünlü balet Tan Sağtürk’ün koreografisiyle çalışanlarının dans figürleri eşliğinde ortaya çıkarttığı faaliyet raporuyla New York’ta düzenlenen ARC’de “dünyanın en iyisi” seçilmişti. 2007 Faaliyet Raporu’nda Buket Uzuner’in “İstanbullular” romanından esinlenerek havalimanlarını resmetmiş, 2008’de Kerem Görsev ile caz müziğin esintilerini havalimanları ile buluşturmuş, 2009’da ise Mimar Sinan Üniversitesi Fotoğrafçılık Bölümü ile ortaklaşa gerçekleştirilen projede, TAV çalışanlarının çocuklarının fotoğraflarını faaliyet raporuna taşımıştı.TAV Havalimanları temalı 2007, 2008, 2009 ve 2010 Faaliyet Raporları ile 26 farklı dalda uluslararası ödüle layık görüldü .
Kaynak: İHA