Kapusuz: Obama Yönetimi İle Türkiye’yi Karşı Karşıya Getirmek İstiyorlar

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Salih Kapusuz, Uludere olayıyla ilgili ABD basınında yer alan haberlere ilişkin, "Obama yönetimi ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmek istiyorlar.

Bunu yapmak isteyen lobiler yok mu, mihraklar yok mu? Bunları biliyorsunuz. İşte bu lobilerin uzantısıdır" dedi.

Kapusuz, AK Parti Eskişehir İl Başkanlığı'nca Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi'nde düzenlenen 'Siyaset Akademisi'nde yaptığı konuşmada, Uludere olayıyla ilgili olarak ABD basınında yer alan haberlere sert tepki gösterdi. Kapusuz, bu olayın ABD ile Türkiye'yi karşı karşıya getirmek isteyen lobilerin oyunu olduğunu kaydetti.

"Türkiye'nin Başbakanı, Milli Savunma Bakanı ve Genelkurmay Başkanı bir açıklama yaparak, görüntüleri insansız hava aracından aldık diyor” ifadelerini kullanan Kapusuz, şöyle konuştu: "ABD'ye ait olan predatörler de gönderebilir istihbarat havuzuna. Ama bunu başbakanımızın da dediği Türk İHA'ları vermiştir. Şimdi neye, kime inanacaksınız? Ülkenizin yetkililerine inanacak, onlara güveneceksiniz. Elbette orada üzücü bir olay oldu. Şu anda yargı safhası devam ediyor. Biz burada bir yanlışlık, hata, kasıt ne varsa görülsün, bunun üzerinden karar verelim dedik."Bu konuda çıkan haberlere Nasreddin Hoca'nın bir fıkrası ile karşılık veren Kapusuz, "Komşusu bir gün Nasreddin Hoca'ya gelip eşeğini istemiş. Hoca da komşusuna eşeğinin olmadığını söylemiş. Ancak bu sırada eşek ahırdan anırmaya başlamış. Komşusu, (Hocam niye yalan söylüyorsun. Eşek burada bak sesi geliyor) diyerek çıkışmış. Bunun üzerine Hoca, komşusuna (Yahu adam bana mı inanacaksın, yoksa eşeğe mi inanacaksın) karşılığını vermiş. Burada kime inanmak lazım. Elbette ki ülkenizin başındakilere inanıp güveneceksiniz" diye konuştu.

Bunların üzerinden polemik yapmanın, olayları karıştırmanın fayda getirmeyeceğini vurgulayan Kapusuz, "Birileri bizi korkutarak buralardan uzaklaştıramaz. Biz gerektiğinde görevi halka bırakmasını biliriz. Bunlar hala uyuyor. Bir gün elbette uyanacaklar" şeklinde konuştu.

Terör olayı üzerinde türlü oyunlar döndüğünü, PKK'nın 4 zibididen ibaret olmadığını, arkalarında 28 devletin olduğunu belirten Kapusuz, "Bakın terör örgütü gidip başka ülkelerin topraklarında kamp kuruyor, eğitim yapıyor. Apo, ülke ülke dolaştırılıyor, sonunda size geliyor. Bu tesadüf olamaz" dedi.