Balıkesir, Sındırgı ve Manyas'ta Çeşitli Etkinlikler Düzenlendi

19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı Balıkesir ve Sındırgı'da çeşitli etkinliklerle kutlandı.

Balıkesir'de, Ziraat Bankası Fen Lisesi bahçesinde düzenlenen tören, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Aslan, törende yaptığı konuşmada, Türkiye Cumhuriyeti'nin bağımsızlık şuuru ile yetişmiş gençlere emanet olduğunu söyledi.

''Gençlik geleceğimizdir'' ifadesinde bulunan Aslan, şöyle konuştu:

''Bu yüzdendir ki geleceğin dünyasında milli ve manevi değerlere sahip çıkan, iyi eğitimin yanında sosyal ve sportif alanda da kendini yetiştirmiş, çözüm üreten bir gençlik en değerli varlığımızdır.''

Konuşmanın ardından Gençlik Haftası etkinlikleri kapsamında öğrenciler şiirler okudu, halk oyunları gösterisinde bulundu.

Törene, Balıkesir Valisi Yılmaz Arslan, Balıkesir Belediye Başkanı İsmail Ok, Garnizon Komutanı Tümgeneral Erdal Öztürk, İl Milli Eğitim Müdürü İbrahim Aydın ve çok sayıda öğrenci veliler katıldı.

-Sındırgı'daki tören-

Sındırgı'daki kutlamalar ise daire amirleri ve öğrencilerin katıldığı yürüyüşle başladı.

Balıkesir Caddesi'nde başlayan yürüyüşün ardından, Cumhuriyet Meydanı'ndaki Atatürk Anıtı'na çelenk sunuldu, saygı duruşunda bulunuldu ve İstiklal Marşı okundu.

Mesleki Teknik Eğitim Merkezi'nin bahçesinde devam eden törende, öğrenciler şiir okudu ve halk oyunları gösterisinde bulundu. Gençlik Haftası nedeniyle yapılan yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

-Manyas'taki tören-

Manyas'ta, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma, Gençlik ve Spor Bayramı, Manyas Lisesi'nde düzenlenen törenle kutlandı.

Tören, Atatürk Anıtı'na çelenk sunulması, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Gençlik Hizmetleri ve Spor İlçe Müdür Vekili Kudret Egen, yaptığı konuşmada, ''Geçmişini, tarihini, kültürünü bilen, özüne ve geçmişine sahip çıkan ve bunu da gençlerine aktarabilen toplumlar ilelebet yaşama hakkına sahiptirler'' dedi.

Daha sonra öğrenciler Atatürk'ün Gençliğe Hitabesini ve şiirler okudu. Halk oyunları gösterisinde bulundu. Gençlik Haftası dolayısıyla düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi.

Törene, Belediye Başkanı Hasan Kahraman, İlçe Jandarma Komutanı Üsteğmen Şeref Selam, Cumhuriyet Savcısı Mevlüt Yenigün, daire amirleri ve çeşitli sivil toplum örgütlerinin temsilcileri katıldı.

Kaynak: AA