Zafer Çağlayan: Gece gündüz hizmetinizdeyim tepe tepe kullanın

Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, ''Sayın Başbakan beni tekrar milletvekili yaparsa siyasi hizmetim en fazla 2019 yılına kadar. Yani benim Mersin'de son kullanma tarihim 2019. Gece gündüz hizmetinizdeyim, gelin beni tepe tepe kullanın'' dedi.

Zafer Çağlayan: Gece gündüz hizmetinizdeyim tepe tepe kullanın
Çağlayan, Mersin Genç İşadamları Derneği'nin Akdeniz İhracatçı Birlikleri'ndeki 6. olağan genel kuruluna katılarak, konuşma yaptı.

Mersin'e 2015 yılına kadar hizmet etmek üzere göreve devam edeceğini belirten Çağlayan, ''2015'ten sonra yapılacak seçimlerde Sayın Başbakan bizi yönlendirecek. Eğer bir dönem daha Mersin milletvekili adayı olursam, başımın üstünde yeri var. En fazla 3 dönem milletvekilliği yapılıyor. Sayın Başbakan beni tekrar milletvekili yaparsa, siyasi hizmetim en fazla 2019'a kadar. Yani beni Mersin'de son kullanma tarihim 2019. Gece gündüz hizmetinizdeyim. Tüm samimiyetimle söylüyorum, gelin beni tepe tepe kullanın'' diye konuştu.

-Avrupa Kültür Başkenti-

MEGİAD Başkanı Alper Gürsoy'un, ''2022'de dünyadaki 3 ülkeden birer şehre verilecek 'Avrupa Kültür Başkenti' unvanı için en ideal adayın Mersin olduğunu söylüyor ve bu konudaki tüm kent dinamiklerinin bir an önce harekete geçmesini istiyoruz'' yönündeki açıklamasına değinen Çağlayan, şöyle devam etti:

''2022 Avrupa Kültür Başkenti ile Mersin'i yan yana koydum. Vallahi mükemmel olur. Bugünden itibaren hep birlikte çalışmaya başlıyoruz. Nasıl İstanbul, Avrupa Kültür Başkenti unvanı almışsa, inşallah Mersin'i de kültür başkenti konumuna getireceğiz. Çünkü 2022'ye kadar Mersin'de çok şey değişecek. 2013 Akdeniz Oyunları, turizm gibi birçok alandaki yatırımlar kültür başkenti olma fonksiyonlarını ön plana çıkartacak. Mersin'in şansını yüksek görmeye başladım. Bunu başkan söyledi, kıyak yapayım diye söylemiyorum. Gerçekten tuttum bunu. İnşallah el ele bunu gerçekleştireceğiz.''

-Akdeniz Oyunları-

Çağlayan, Akdeniz Oyunları'nın Mersin için büyük bir şans olduğunu, sırf muhalefet yapan birilerinin ''Bazı oyunların Adana'ya kaptırılmasından'' bahsederek, oyunları kötüleme girişimleri içinde olduğunu söyledi.

Bunlara cevap vermeyi bir zaman kaybı olarak nitelediğini belirten Çağlayan, şöyle konuştu:

''Sayın Başbakan bu oyunları Mersin'e vermek mecburiyetinde değildi. Başbakan'ın Mersin'e getirdiği fırsatta 450 trilyon liralık inşaat yapmak zorunda değiliz. Çünkü mevcut statlarımız var. Sağını solunu onarıp Akdeniz Oyunları'na hazırlayabilirdik. Başbakan'ın bu konuda 'cömert olun' talimatı üzerine bu tesisler yapılıyor. Bunlar kentin kalıcı tesisleri olacak. Adana bizim düşmanımız mı- Mevcut komşu ilin imkanlarını kullanmayı başkaları maniple ediyor.''

Mersin'de kentsel dönüşümü en kısa sürede başlatacaklarını vurgulayan Çağlayan, ''Mersin'e nereden hangi zorluklarla gelirse gelsin, benim gibi sonradan Mersinli olsa bile, tüm kardeşlerimizi en modern alanda yaşatmayı süratle başlatıyoruz'' dedi.

Çağlayan, Türkiye'de istihdamın en fazla olduğu ilin Mersin olduğuna işaret ederek, '' demiştim. Mersin, işsizliği en yüksek olan illerin arasından çıkmış. İlk geldiğimiz zaman kasa kasa iş müracaatları geliyordu. Şimdi giderek azaldığını görüyorum. Ama daha yapacak çok işimiz var. Bunları en iyi şekilde yapacağımızdan hiçbir endişem yok'' diye konuştu.

Zafer Çağlayan, milli mücadelenin silahla, topla, tüfekle değil, yatırımla, ekonomiyle yapılması gereken bir dönemden geçildiğini ifade etti.

Türkiye'nin elde ettiği kazanımlarla, 2023 hedeflerine kararlı bir şekilde ilerlediğini belirten Çağlayan, bu ilerlemede sivil toplum kuruluşlarının fazlasıyla önemli olduğunu vurguladı.

-''Mersin'in talihsizliği yerel yönetimler''-

Mersin'in her türlü imkana ve özel bir coğrafyaya sahip olduğunu dile getiren Çağlayan, ''Ancak en büyük talihsizliği ise hak ettiği yerel yönetimlere sahip olmamasıdır. Mersin'de yerel seçimler geldiğinde AK Parti alacağı oylarla hizmeti gösterecek'' dedi.

Bakan Çağlayan, Mersin'de 1 milyar dolarlık yatırım yapmak isteyen bir yatırımcı olduğunu, ancak bu kişiye yer bulamadıklarını belirterek, şunları kaydetti:

''Mersin'de imar yok, düzenleme yapılmamış. Belediyelerin yapması gereken birçok işi biz hükümet olarak yapıyoruz. Belediyeler hangi partiden olursa olsun hükümet olarak sırf gerekli hizmetleri versinler diye hiçbir ayrım yapmadım. Belediye başkanlarına açık çek verdim. Benim açık çekim sağlamdır. 'İstediğiniz ne varsa koşuşturup yapalım' dedim. Ama maalesef Mersin'in en büyük şansızlığı, kendi aralarında kavgalı, küs yerel yönetimler. Gerekli hizmeti veremeyen yerel yönetimlerin ufuk daraltıcı etkilerini milletimiz tercih yaparak gereken cevabı verecek inşallah.''

-Mersin Valisi Güzeloğlu-

Vali Hasan Basri Güzeloğlu da Mersin'in, sahip olduğu zenginliklerle önemli bir kent olduğunu vurguladı.

Herkesin kendi payına düşen sorumluluğu en üst düzeyde yerine getirmesi gerektiğine işaret eden Güzeloğlu, şunları söyledi:

''Çünkü Türkiye belirleyici önder bir ülke. Bu süreçte Mersin izlenilen ve imrenilen bir şehir. Bu kent zorlukları, sorunları aşacağına, Türkiye'nin güzel geleceğinde bir marka olarak yer alacağına inandı. Bu kente yatırım yapacak ve yapan herkes bir lobi olarak karşımızda. Bütün sosyal ve sivil kurumlar bu yeni dönemi iyi değerlendirmek sorumluluğunda ve zorunluluğunda. Bu, hepimiz için bir ev ödevi.''

Konuşmaların ardından plaket töreni yapıldı.

MEGİAD Genel Kurulu'ndan sonra Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği Mersin Şubesi üyeleri ile bir araya gelen Çağlayan, ayrıca Mersin Barosu Sosyal Tesisleri'nin açılışını yaptı.

Bu arada, Bakan Çağlayan, MEGİAD Genel Kurulu'na katılmadan önce Mersin Forum Alışveriş Merkezi'ndeki bir giyim mağazanın açılışını da yaptı. Çağlayan'a AK Parti Mersin milletvekilleri Nebi Bozkurt ile Ahmet Tevfik Uzun ve AK Parti İl Başkanı Mekin Merter Salt da eşlik etti .
Kaynak: AA