Veysel Karani'yi Anma Etkinlikleri Kapsamında, Panel Düzenlendi

Siirt Valiliği himayesinde Baykan Kaymakamlığı ve Ziyaret Belde Belediye Başkanlığı tarafından gerçekleştirilen 'Veysel Karani Anma etkinlikleri’ çerçevesinde panel düzenlendi.

Veysel Karani'yi Anma Etkinlikleri Kapsamında, Panel Düzenlendi
Ziyaret beldesinde bulunan çok amaçlı konferans salonunda düzenlenen panelde; Veysel Karani’nin yaşadığı dönem ile onun anne ve peygamber sevgisi ele alındı. Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu’ nun oturum başkanlığını yaptığı panele; Dicle Üniversitesi'nden Doç.Dr. Nurettin Turgay, Siirt Üniversitesi'nden Yrd.Doç .Dr. Abdulnasır Yiner, Yrd.Dr.Şerif Demir ve Yrd.Dr. Cevdet Epçaçan katıldı.

Vali Musa Çolak, “9 bin yıllık tarihiyle dünyanın en eski yerleşim alanlarından biri olan Siirt, zengin bir kültürel mirasa sahiptir. Bin yıldan beri çok farklı kültürlerden insanın yaşadığı Siirt, ülkemizin kültür ve hoşgörü simgesi olarak kabul edilmektedir. Burada yaşanan her bir kültür, Siirt'e kendi rengini vermiş ve bununla ortak bir yaşam kültürüne ulaşılmıştır. Köklü bir geçmişe sahip olan Siirt, çok kıymetli kültürel değerleri de topraklarında barındırmaktadır. Veysel Karânî, İsmail Fakirullah, İbrahim Hakkı ve Sultan Memduh Hazretleri bu değerlerimizin önde gelen mimarlarıdır. Bu büyük isimler, Siirt’in tabii güzelliğine, manevî güzellikler katmaktadırlar.” dedi Panelde, İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu, Doç.Dr. Nurettin Turgay, Yrd.Doç. Dr. Abdülnasır Yiner, Yrd.Doç. Cevdet Epçaçan Veysel Karani ve Yrd.Doç. Dr Şerif Demir birer konuşma yaptı.

Daha sonra Vali Musa Çolak, panelistlere ve anma etkinliklerine destek veren kuruluşlara plaket verdi .