Şahinbey Belediyesi'nin ‘temiz Çevre, Sürdürülebilir Yaşam Projesi’nin Açılışı Yapıldı

Şahinbey Belediyesi tarafından hayata geçirilen, 'Temiz Çevre, Sürdürülebilir Yaşam' projesinin açılışı İMKB İlköğretim Okulu'nda yapıldı.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi ve Tema Vakfı Gaziantep Şubesi’nin ortak olduğu projenin açılış törenine, Vali Vekili Cemalettin Özdemir, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu, Şahinbey İlçe Milli Eğitim Müdürü Abdulhalim Ünverdi, öğrenciler, öğretmenler ve velileri katıldı.

İlköğretim öğrencilerinin sahnelediği Kafkas dansı gösterisiyle başlayan program, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu'nun konuşmasıyla devam etti. Çevreye duyarlı bireyler yetişmesini amaçladıklarını ifade eden Başkan Tahmazoğlu, ”Bu proje ile çevre ve temizlik konusunda toplumun dikkatini çekerek çevreyi kirletmeyen, yaşadığı çevreye ve kendi kişisel temizliğine önem veren bireylerin yetiştirilmesi amaçlanmaktadır. Bu proje ile 168 bin adet temizlik seti dağıtılacak, ilçemizdeki tüm vatandaşlarımıza çevre bilinci aşılanmış olacak. Okullara, 3 bin 480 adet sıvı sabun, 480 adet çöp kovası, 10 ton çöp poşeti dağıtılacak. Ayrıca ilave olarak ajanda, bloknot ve kalem hediye ediyoruz. Projenin toplam maliyeti 414 bin 970 TL. Bunun 294 bin 628 TL’si hibe desteğinden, 120 bin 341 TL ise ek finansman olarak belediyemiz tarafından karşılanmaktadır. Tüm okulları kapsamasını istediğimiz için proje desteğimiz 609 bin 922 TL olmaktadır. İpekyolu Kalkınma Ajansı desteği ile beraber toplam proje bütçesi 904 bin 621 TL’dir“ dedi.

Peygamber Efendimiz Hz. Muhammet’in (SAV) “Temizlik İmandadır” sözlerini hatırlatan Başkan Tahmazoğlu, ”Temiz bir çevre bilincini yeni nesillere aktarmada bir nebze katkımız olsa mutlu oluruz. Bunun gibi projelerimiz ‘Daha Temiz Bir Şahinbey İçin Elele’ sloganıyla hiç durmadan devam edecektir” diye konuştu.

Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ise ”Bu projede yer almamızın bir sebebi var. Bütün bilimsel çalışmalarımı çevre üzerine yapmış bir kişiyim. Çevre bizim için çok önemli. Neden temiz çevre? Çünkü temiz çevre olmazsa sürdürülebilir yaşam olmaz” diye konuştu.

Milli Eğitim İlçe Müdürü Abdulhalim Ünverdi ise, projenin önemine dikkat çekerek, eğitime doğrudan katkı sunacağını dile getirdi.

Projenin startı protokol üyelerinin öğrencilere temizlik seti takdimiyle yapıldı. Ardından katılımcılar, İMKB İlköğretim Okulu bahçesine yaptırılan halı sahanın açılış kurdelesini kesti. Açılışın ardından protokol üyeleri halı sahada penaltı atışı yaptı. Daha sonra öğrenciler tarafından açılan kermesi gezen protokol üyeleri, öğrenciler tarafından hazırlanan teknoloji ve tasarım sergisinin açarak, sergide yer alan teknoloji ve tasarım ürünlerine inceledi. Öğrencileri yaptıkları çalışmalarından ötürü tebrik eden protokol üyeleri, tasarlanan ürünlerin amaçları hakkında öğrencilerden bilgiler aldı .
Kaynak: İHA