Amasya Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Kardeş Okula Destek

Amasya Eğitim Fakültesi matematik bölümü 3. sınıf öğrencilerinin kardeş okulları Vali Hüseyin Poroy İlköğretim Okulu öğrencileri için hazırladıkları matematik eğitimi materyalleri Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’ın da katıldığı törende okul yetkililerine teslim edildi.

Amasya Eğitim Fakültesi Öğrencilerinden Kardeş Okula Destek
Amasya Üniversitesi Eğitim Fakültesi ile 5 Eylül 2009’da imzalanan protokolle başlayan kardeşlik bağlarının giderek güçlenmekte olduğunu belirten Vali Hüseyin Poroy İlköğretim Okulu Müdürü Adem Tektaş, “Özellikle bu eğitim-öğretim yılında kardeş kurumlar arasında diyalog ve iletişim güçlenmiş, okulumuz maddi ihtiyaçlarının da giderilmesi dâhil olumlu sonuçlar ortaya konulmuştur” dedi.

Eğitim Fakültesi Matematik Bölümü 3. sınıf öğrencilerinin 5 Mart’ta başlayan topluma hizmet uygulamaları dersi kapsamında aksatmadan okuldaki 6. ve 7. sınıf öğrencilerine vermiş oldukları matematik dersi takviye kurslarının öğrencileri açısından son derece önemli katkıları olduğunu vurgulayan Tektaş, ders içeriğini zenginleştiren matematik eğitimi materyallerinin de öğrencilerinin imkanına sunulmasında katkıları olan Amasya Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Metin Orbay’a, Yrd. Doç. Dr. Hikmet Develi’ye, Fakülte Genel Sekreteri Hasan Özyurt’a ve matematik bölümü 3. sınıf öğrencilerine teşekkür ettiğini söyledi.

Öğrencilerinin çok büyük özverilerle çalıştıklarını vurgulayan Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Doç. Dr. Hikmet Develi de, “Bu ders kapsamında dayanışmayı, eğitime yeni materyaller kazandırarak ilköğretim öğrencilerine matematik dersinden korkmamayı öğrettiler. Öğrencilerimle gurur duyuyorum” diye konuştu.

Materyallerin teslim edildiği törene ÖSYM il temsilcisi Doç. Dr. Mustafa Kandemir, Doç. Dr. Arzu Cansaran, Doç. Dr. Keziban Orbay ile okul öğrencileri de katıldı.

Kaynak: İHA