Ak Parti Milletvekili Yılmaz’dan 19 Mayıs Mesajı

AK Parti Erzurum Milletvekili Adnan Yılmaz, yayınladığı mesaj ile Erzurumlu gençlerin 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutladı.

Yılmaz, Dört bir yanı işgal altındaki Anadolu topraklarında, kurtuluş mücadelesi başlangıcının 93. yıldönümünü kutladığımız Gençlik ve Spor Bayramı'nda mutluluk, gurur ve coşku içerisinde olduklarını söyledi.

AK Parti Milletvekili Yılmaz mesajında şunları kaydetti, "Dünyaya örnek bir kurtuluş mücadelesini veren Türk milleti yediden yetmişe kadın-erkek demeden top yekûn savaşarak, bu toprakları yeniden vatan yapmışlardır. İşgal güçlerince milletimize layık görülen kötü kaderi değiştiren Kurtuluş Savaşı, esareti kabullenmeyen bir milletin kahramanlık destanıdır. Bu savaş; Türk milletinin kahramanlığının, bağımsızlık aşkının, vatan ve bayrak sevgisinin belgesidir. Vatan sevgisini tüm değerlerin üstünde tutan, bağımsızlığından hiçbir zaman ödün vermeyen Türk milleti, dünya üzerinde yüzlerce yıla dayanan varlığını, sahip olduğu bu yegâne özelliğine borçludur. Gençliğimiz en önemli varlığımız, gücümüz ve güven kaynağımızdır. 19 Mayıs tarihinin Gazi Mustafa Kemal Atatürk tarafından bayram olarak gençlerimize hediye edilmesi de bunun en anlamlı göstergesidir. Bu önemli tarihi dönüm noktamızın ortak hafızamızdaki yerini her yıl yeniden hatırlayıp birlik ve beraberliğimizi daha da pekiştirmeli, gençlerimize anlatmalı ve sürekli canlı tutmalıyız. Bu duygu ve düşünceler içerisinde, tüm gençlerimizin ve vatandaşlarımızın 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'nı kutluyor, Kurtuluş Savaşı'nın tüm kahramanlarını ve şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi saygı ile anıyorum. "
Kaynak: İHA