Veysel Karani Anma Etkinlikleri Kapsamında Panel Düzenlendi

Siirt Valiliği desteğiyle Baykan Kaymakamlığı ve Ziyaret Belde Belediye Başkanlığı tarafından düzenlenen ‘Veysel Karani anma etkinlikleri’ kapsamında panel düzenlendi.

Veysel Karani Anma Etkinlikleri Kapsamında Panel Düzenlendi
Ziyaret beldesinde bulunan çok amaçlı konferans salonunda gerçekleştirilen panel saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başladı.

Panelde; Veysel Karani’nin yaşadığı dönem ile onun anne ve Peygamber sevgisi ele alındı. Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu’nun oturum başkanlığını yaptığı panele konuşmacı olarak Dicle Üniversitesi'nden Doç. Dr. Nurettin Turgay, Siirt Üniversitesi'nden Yrd. Doç. Dr. Abdulnasır Yiner, Yrd. Dr. Şerif Demir, Yrd. Dr. Cevdet Epçaçan katıldı.

Panelin açılış konuşmasını yapan Vali Musa Çolak, 9 bin yıllık tarihiyle dünyanın en eski yerleşim alanlarından biri olan Siirt'in, zengin bir kültür mirasına sahip olduğunu söyledi.

Vali Çolak, "Bin yıldan beri çok farklı kültürlerden insanın yaşadığı Siirt, ülkemizin kültür ve hoşgörü simgesi olarak kabul edilmektedir. Burada yaşanan her bir kültür, Siirt'e kendi rengini vermiş ve bununla ortak bir yaşam kültürüne ulaşılmıştır. Köklü bir geçmişe sahip olan Siirt, çok kıymetli kültürel değerleri de topraklarında barındırmaktadır. Veysel Karani Hazretleri, İsmail Fakirullah Hazretleri, İbrahim Hakkı Hazretleri ve Sultan Memduh Hazretleri bu değerlerimizin önde gelen mimarlarıdır. Bu büyük isimler, Siirt’in tabii güzelliğine, manevi güzellikler katmaktadırlar. Bu önemli şahsiyetler, aynı zamanda kültürümüzün zenginleşmesine de büyük katkı sağlamış, bilime, sanata ve edebiyata önemli eserler kazandırmışlardır” dedi.

Panelde oturum başkanlığı yapan İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Davut Okçu ise, bu tür etkinliklerin, Siirt'in sahip olduğu kültürel değerleri ortaya çıkardığını, Veysel Karani Hazretleri'ni daha iyi tanıma, bölgenin inanç ve kültürel zenginliğini, gelecek nesillere aktarma imkanı sağladığını söyledi.

Açılış konuşmalarının ardından Doç. Dr. Nurettin Turgay, Peygamber sevgisini, Yrd. Doç. Dr. Abdülnasır Yiner, o dönemde kadının statüsünü, Yrd. Doç. Cevdet Epçaçan Veysel Karani ve anne sevgisi kavramını anlatırken, Yrd. Doç. Dr Şerif Demir ise, Veysel Karani'nin hayatını anlatarak, yaşamından çeşitli örnekler verdi

Panelin ardından Vali Musa Çolak, panelistlere ve anma etkinliklerine destek veren kuruluşlara plaket verdi .
Kaynak: İHA