Türk Bayrağı Wall Street’te Göndere Çekildi

ABD'nin New York şehrinde borsanın bulunduğu Wall Street'te, Bowling Green Park'ta Türk Bayrağı göndere çekildi.

Türk Bayrağı Wall Street’te Göndere Çekildi
Törene katılan Mehteran Birliği ise Amerikalıları hayran bıraktı. New York'ta 19 Mayıs Cumartesi günü düzenlenecek 31. Türk Günü Festivali'nden önce bugün Wall Street'te Bowling Green Parkı'nda bulunan ve New York Borsası'nı simgeleyen Boğa heykelinin önünde ''Geleneksel Bayrak Çekme Töreni'' yapıldı. Türk Amerikan Dernekleri Federasyonu ve Giresun USA Derneği tarafından organize edilen Bayrak çekme törenine Türk ve Amerikalıların yoğun ilgisi oldu. Özellikle Türk Günü Festivali için New York'a gelen Genel Kurmay Başkanlığı Mehteran Birliği büyük ilgi gördü.Törende konuşma yapan New York Başkonsolosu Levent Bilgen, Türk Bayrağının ABD'nin en eski parkı olan 'Bowling Green Parkı'nda çekilmesinden büyük gurur duyduklarını, Türkiye ile ABD arasında uzun yıllardır süren sağlam ilişkiler olduğunu belirtirken, Türk-ABD toplumları arasında da son derece güzel bir dostluk olduğunu ifade etti.

TADF Başkanı Ali Çınar ise törene katılan herkese teşekkür ederek 19 Mayıs’taki Türk yürüyüşüne herkesi davet etti.
Giresun USA Derneği Başkanı Cevdet Özdemir ise organizasyonda emeği geçen herkese teşekkür etti.
Bayrak çekme organizatörlerinden İbrahim Kurtuluş bu yıl ki töreni özellikle terörle mücadele eden tüm Mehmetçiklere armağan ettiğini ifade etti.

Brooklyn Amity School öğrencilerinin ellerinde Türk Bayraklarıyla İstiklal Marşını okudular. Amity Okulu 7. sınıf öğrencilerinden Amir Edris Türkçe okuduğu 'Bir Bulut Olsam' şiiri ise büyük beğeni topladı.

YENİÇERİLER WALL STREETİ İŞGAL ETTİ

Okumalarının ardından Mehteran Birliği ise tören alanında gösteri yaptı, marşlar çaldı. Amerikalıların ve yabancıların da büyük ilgisini çeken Mehter gösterisi sırasında park iyice kalabalıklaştı. Mehteranın ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi FOMGET Halk Dansları Topluğu ekibi de gösteri yaptı. Hayatında ilk defa Mehteranı gören Sandra Edris, marşlara eşlik etmeye çalışarak duyduğu memnuniyeti dile getirdi .