Otomobildeki İnfazın Katil Zanlısı Yakalandı

İzmir'in Karabağlar ilçesinde 20 gün önce kiralık bir otomobilde kafasından vurularak öldürülmüş halde bulunan 24 yaşındaki travesti H.Ş.'nin cinayet zanlısı K.G. (38) polis tarafından yakalandı.

Polis, zanlıyı yakalamak için araçtaki GPRS, 500'e yakın kişinin ifadesi, cep telefonu ve kilometrelerce alandaki kamera kayıtlarını titizlikle inceledi. Zanlı K.G.'nın üzerinde yapılan aramada cinayette kullandığı tabanca da ele geçirildi.

Cinayet, 30 Mart 2012'de Karabağlar ilçesi 4169 sokak üzerinde meydana geldi. Sabah saatlerinde işe gitmek için evlerinden çıkan vatandaşlar, 35 AL 9656 otomobil içinde kanlar içinde yatan bir kişiyi farketti. İhbar üzerine adrese giden Asayiş Şube Müdürlüğü Cinayet Büro Amirliği dedektifleri yaptıkları incelemede, otomobilde vurularak öldürülen kişinin H.Ş. (24) olduğunu belirledi. Cinayeti çözmek için araştırma başlatan Cinayet Büro Amirliği ekipleri, ilk olarak H.Ş.'nin cep telefonu kayıtlarını takibe aldı. Bu sırada H.Ş.'nin olaydan yaklaşık 20 gün önce kiraladığı belirlenen otomobildeki GPRS kayıtları da inceleme altında alındı.

Araştırmalar sonrasında H.Ş.'nin olay gecesi kullandığı tüm güzergahlar tek tek tespit edildi. Bu güzergahlardaki 150'ye yakın güvenlik kamerası görüntülerine mahkeme kararı ile el konuldu. Cinayet Büro Amirliği ekipleri tarafından günler süren incelemeler sonucu, H.Ş.'nin Cumhuriyet Meydanı yakınlarında aracına bir kişiyi aldığı belirlendi. Son yapılan telefon görüşme dökümlerinden de bu kişinin ayakkabı imalathanesinde çalışan K.G. olduğu tespit edildi. İki çocuk babası olan ve eşinden ayrılmış olan K.G., Cinayet Büro Amirliği dedektiflerinin başarılı operasyonuyla Basmane semtinde düzenlenen operasyonla yakalanarak gözaltına alındı. K.G.'nin üzerinde yapılan aramada cinayette kullandığı 7.65 milimetre çapında tabanca ele geçirildi. Zanlının, işlemlerinin ardından adliyeye sevkedileceği öğrenildi .