En Çok Prim Ödeyen İşverenler Plaketle Ödüllendirildi

Gaziantep'te, Sosyal Güvenlik Kurumu'na en çok prim ödeyen işverenleri, plaketle ödüllendirdi.

Grand Otel'de düzenlenen ödül töreninde bir konuşma yapan Vali Erdal Ata, kayıt dışı ile mücadelede herkese görevler düştüğünü belirtti.

Kayıt dışı işçi çalıştırmanın yaptırımlarının çok ağır olduğunu kaydeden Ata, ''kayıt dışı, devletin vergi kaybına neden oluyor. Bunu da vatandaş olarak bizler ödüyoruz. Kayıt dışının önüne geçmemiz halinde geleceğe daha güvenle bakabiliriz'' dedi.

SGK İl Müdürü Ahmet Yetim de Türkiye'de sosyal güvenliğin büyük bir değişim ve dönüşüm içerisinde olduğunu ifade ederek, şunları söyledi:

''Gaziantep'te 2002 yılı Ocak ayında 67 bin 696 olan sigortalı sayımız 149 bin 206 kişi artarak 2012 yılı Mart ayı sonu itibarıyla 216 bin 902 kişiye ulaştı. Sigortalı sayımızdaki artış oranı yüzde 320'dir. Kısa vadede hedefimiz 250 bin SSK'lı çalışan sayısına ulaşmaktır'' diye konuştu.

Konuşmaların ardından işverenlere plaketleri verildi.

En çok prim ödeyen Sanko Tekstil İşletmeleri Sanayi ve Ticaret A.Ş. adına Genel Müdür Ökkeş Cansız'ın plaketini Gaziantep Valisi Erdal Ata takdim etti.

Törene, Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, Bölge Adliye Mahkemeleri Cumhuriyet Başsavcısı Esat Semerci, Adalet Komisyonu Başkanı Şefik Arslan, Şahinbey Kaymakamı Uğur Turan, Şehitkamil Kaymakamı Mehmet Aydın, Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. İbrahim Özdemir ile diğer protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

Kaynak: AA